Kup BiH
0

Sloboda na Tušnju protiv Širokog, Zrinjski dočekuje Krupu

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Derbi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine večeras od 18:30 sati na Tušnju igraju Sloboda i Široki Brijeg, a pored tog okršaja na današnjem rasporedu nalazi se i preostalih sedam mečeva najmasovnijeg bh. takmičenja.

Prvi mečevi osmine finala počinju u 15:30 sati kada se u Kaknju sastaju domaćin Rudar i Sarajevo, jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.

U Kaknju se očekuje velika posjeta i pravi nogometni praznik za domaći tim, ali i težak zadatak, jer Sarajevo je apsolutni favorit. Rudar je u prethodnoj fazi Kupa bio bolji od niželigaša Moševca, dok je Sarajevo uspjelo savladati Velež u Mostaru.

U terminu od 15:30 sati igraju se još četiri meča, a posebno je interesantan okršaj između Mladosti iz Kikača i Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Mladost je član 1. kantonalne lige Tuzlanskog kantona i sam plasman u osminu finala Kupa BiH historijski je uspjeh za ovaj mali klub, a ovaj meč od velike je važnosti i za Slogu, člana Prve lige RS, koja također piše najljepše stranice klupske historije kada je riječ o Kupu BiH. Plasman u četvrtfinale bio bi gigantski korak za bilo koji od ova dva tima.

U Mostaru će aktuelni prvak države Zrinjski dočekati Krupu i pokušati opravdati ulogu favorita, a zanimljivo će biti i u Banjoj Luci gdje Borac dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine.

Parovi i satnice osmine finala Kupa BiH:

Rudar Prijedor - Klis (15:30 sati) Zrinjski - Krupa (17:00 sati) TOŠK - GOŠK (15:30 sati) Rudar Kakanj - Sarajevo (15:30 sati) Zvijezda Gradačac - Zvijezda 09 (15:30 sati) Sloboda - Široki Brijeg (18:30 sati) Mladost Kikači - Sloga Gornje Crnjelovo (15:30 sati) Borac - Radnik Bijeljina (17:00 sati)