Liga za prvaka
176

Sloboda i Željezničar u sjajnoj utakmici podijelili bodove na Tušnju

Piše: N. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sloboda i Željezničar podijelili su bodove na Tušnju u okviru 6. kola Lige za prvaka odigravši neriješeno 2:2.

Tuzlaci su u vodstvo stigli već u 13. minuti utakmice kada je nakon velike greške odbrane Plavih pogodio Zec.

Prva šansu Željo je imao tek nakon pola sata igre kada je Lendrić zaobišao Erića, ali i slabo šutirao pa nije došlo do promjene rezultata.

Ipak, sedam minuta kasnije Sarajlije su izjednačile. Stevanović je sjajno proigrao Crnova, koji je izbjegao ofsajd i pogodio gol preko Erića.

I kada su svi očekivali sudijski zvižduk za odlazak na odmor, Sloboda je opet došla u prednost. Bogičević je napravio seriju grešaka što je iskoristio Hairlahović asistencijom za danas sjajnog Zeca, koji pogađa gol za 2:1.

U nastavku Željo nije uspio stvoriti pritisak i izglednije prilike, a Sloboda je u dva navrata mogla i do uvjerljivije prednosti.

Prvo su početkom drugog poluvremena pogodili stativu, a kasnije je Kjosevski spasio situaciju jedan na jedan u kojoj je bio sa Smajićem.

Trener gostiju Slavko Petrović uveo je pred kraj utakmice Nikolića, Bekrića i Zakarića i to je dalo rezultata.

Nakon akcije koja je krenula od kapitena Zebe, najbolje u šesnaestercu se snašao upravo rezervista Nikolić, koji postavlja konačnih 2:2.

Željezničar je sa osvojenim bodom ostao na prvom mjestu Lige za prvaka sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Sloboda je preskočila Radnik i sada je na četvrtoj poziciji.