Premijer liga BiH
17

Sloboda i Tuzla City remizirali u gradskom derbiju

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Ekipe Slobode i Tuzla Cityja remizirale su u gradskom derbiju u okviru 15. kola Premijer lige BiH, a susret na Tušnju završen je rezultatom 1:1.

Sloboda je nešto bolje otvorila meč, a prvi šut bilježimo u osmoj minuti kada Beganović lopu šalje preko gola. Novu priliku domaći tim je imao u 19. minuti kada je Husejinović šutirao s 11 metara, no pored gola, da bi u 23. minuti ekipa Zlatana Nalića stigla u vodstvo.

Baraban je lijepo uposlio Vidovića koji majstorski matira Fejzića za prednost Slobode od 1:0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Odmah na početku nastavka, tačnije u 46. minuti, Fejzić je sjajno odbranio udarac Husejinovića, a kada je tempo igre znatno opao, Tuzla City je stigla do poravnanja. Strijelac pogotka za ekipu Slobodana Starčevića bio je Vojo Ubiparip.

U dinamičnom finišu meča i jedna i druga ekipa tražile su priliku da stignu do pogotka, odnosno pobjede, a vrijedi izdvojiti pokušaj Ubiparipa iz 91. minute kada je iz slobodnog udarca lijepo šutirao, ali golman Slobode to brani.

Nakon 15 odigranih utakmica, Sloboda se nalazi na šestoj poziciji sa 19 osvojenih bodova, dok je Tuzla City na devetom mjestu i na svom kontu ima 13 osvojenih bodova.

Tabela: