Nogomet
5

Sloboda i Čelik poraženi kod kuće, Olimpic uzeo bod u Vitezu

Piše: E. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Današnjim utakmicama počelo je deseto kolo Premijer lige BiH, a na tri meča popodnevnog programa pala su samo četiri gola.

Sloboda je na Tušnju izgubila od Radnika rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Martinović nakon kornera u 17. minuti.

Gosti iz Bijeljine su odigrali mnogo bolje i protiv Tuzlaka su zasluženo došli do tri boda. Pobjeda je mogla biti uvjerljivija da su prisebniji pred Bobićevim golom bili Kojić u 5., Peco u 52., Obradović u 58. i 78. minuti, dok je jedinu priliku za Tuzlake imao Krpić u 77. minuti, ali je šutirao pored gola. Sve nade domaćinu pale su u vodu u 87. minuti kada je Kostić isključen.

Čelik je na Bilinom polju poražen od Krupe sa 2:1, a sami početak susreta nije nagovještavao takav ishod.

U 23. minuti Zeničani su poveli preko Markovića na Salčinovićevu asistenciju. Potom je u 32 .minuti Popović propustio sjajnu priliku za domaćina, a to je kaznio Kajkut u 45. minuti, kada je postigao eurogol protiv svog bivšeg kluba za 1:1.

I u drugom poluvremenu Čelik je imao sjaje dvije prilike. Najprije je u 50. minuti Huseinspahić izašao sam na golmana Krupe Nikolića, koji je sjajno odbranio. Nakon kornera iz nastavka akcije Jusić je pogodio stativu.

To je kažnjeno u 82. minuti kada je mrežu domaćina pogodio Ljubenović za veliko slavlje gostiju.

Vitez i Olimpic su u poprilično nezanimljivom meču odigrali susret bez pogodaka. Najbolji priliku na meču imao je Plakalo, koji je bio sam pred golom Olimpica, ali je oklijevao i propala je ogromna šansa za Vitez.