Pregovori u toku
17

Sloboda 5. februara dobija novo rukovodstvo, Eduardo da Silva se oglasio o funkciji predsjednika

E. B.
Foto: FK Sloboda
Foto: FK Sloboda
Fudbalski klub Sloboda bi 5. februara trebao dobiti novo rukovodstvo, a kao najozbiljniji kandidat za novog predsjednika tuzlanskog kluba figurira legendarni hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Da Silva je nedavno u Zagrebu obavio razgovore s delegacijom Slobode, a iz saopćenja Slobode nije bilo razjašnjeno koja mu je funkcija ponuđena.

Eduardo je danas dao intervju za Index.hr u kojem je dobio jasno pitanje - da li je on novi predsjednik Slobode?

"Da, istina je da sam u pregovorima oko preuzimanja funkcije u tuzlanskoj Slobodi, ali nije istina kako se piše po nekim hrvatskim medijima da sam tu funkciju preuzeo. Pregovori su trenutno u toku i još uvijek nisu dovršeni. Uprava kluba me posjetila u Zagrebu, predstavila svoje trenutno stanje, planove za budućnost i svoju viziju razvoja nogometa u Tuzli - viziju koju s njima dijelim. Nakon toga sam zbog privatnih obaveza morao nazad u Brazil, a komunikacija s klubom je i dalje otvorena. Sloboda je klub bogate historije i potencijala za razvoj", poručio je Eduardo.

Vidjet ćemo da li će Eduardo biti imenovan za predsjednika Slobode na Skupštini koja je zakazana za 5. februar, no još uvijek nije sigurno da li će uopće tuzlanski klub na njoj dobiti novo rukovodstvo.