Prije Goška
4

Slišković: Zrinjski sada nema igrače kao što su Bilbija ili Ronaldo koji prave razliku

Piše: R. D.
Zrinjski u nedjelju očekuje GOŠK, ali na redovnoj konferenciji za medije najmanje se govorilo o protivniku iz Gabele. Blaž Slišković se u 40 minuta monologa dotakao brojnih tema, od ispadanja u Kupu protiv Sarajeva, do problema koje ima s ekipom i razloga slabijih rezultata aktuelnog prvaka.

Popularni Baka na početku je kazao da se poslije završetka utakmica u srijedu sa Sarajevom osjećao tako loše da nije mogao razgovarati s medijima, ali da nije ljut ili razočaran kao što su prenijeli neki mediji. Čestitao je treneru i igračima tima s Koševa te ustvrdio kako je Sarajevo trenutno naša najbolja ekipa.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Razočaran jesam rezultatom, ali ljut nimalo. Bio sam ponosan na ono što su igrači dali u tih 90 minuta. Željeli smo duže držati aktivan rezultat da bismo promjenama u posljednjih petnaestak minuta pokušali stići prednost Sarajeva. Zbog toga smo napravili dosta promjena u sredini terena znajući da je Sarajevo opasno iz kontri kad lopte idu prema Ahmetoviću. To su igrači ispoštovali, sveli smo ih na dvije prilike, što nije loše", kazao je Slišković.

Dodao je kako je i njegova ekipa imala prilika koje nije uspjela iskoristiti te da je utakmica mogla i otići na drugu stranu da su na vrijeme zabili gol.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Mi u završnici više nemamo igrača poput Bilbije ili poput Ronalda, koji da nije u Juventusu sumnjam da bi oni prošli, bez obzira na to što su igrali kvalitetno. Ali kad imate igrača koji iz tri prilike daje tri gola, onda je to prevaga i pravi tu razliku. Nemamo igrače koji imaju smirenost da realiziraju mali broj prilika koje stvorimo, tako da sa te strane mogu biti nezadovoljan, jer nemamo kvalitetnu realizaciju. Trenutno Sarajevo ima više tih igrača koji prave razliku na terenu", izjavio je.

Dodao je kako je na jučerašnjem sastanku vidio pozitivnu atmosferu te da se ekipa okreće utakmici s GOŠK-om koji će s novim trenerom biti ozbiljan protivnik.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Mi smo pod dojmom ispadanja iz Kupa, ali moramo maksimalno ozbiljno shvatiti ovaj susret. Nije se moglo pretpostaviti da ćemo osvojiti samo tri boda u prva tri kola. Eliminirani smo od Sarajeva, a ja bih mogao nabrajati razloge, ali ne želim. Ne želim alibije. Ostali smo bez igrača koji je još uvijek prvi strijelac lige. Da je ostao, dao bi još koji gol, realizirali bismo neke šanse koje nismo u ovim proteklim utakmicama i imali bismo više bodova", pojasnio je.

Govorio je i o velikom pritisku koji je uprava stavila pred njega u vidu odbrane naslova, da to nije bilo najrealnije, prisjetio se nezadovoljnih igrača s početka sezone i novih na pauzi koje je trebalo uklapati u tim. Posebno je istakao zadovoljstvo onim što je prikazao Staniša Mandić, a izlazak iz krize moguć je samo radom i podizanjem samopouzdanja kroz dobre igre i pobjede.

Utakmica između Zrinjskog i GOŠK-a igra se u nedjelju od 15 sati.