Nogomet
0

Slišković: Željo je više sretno i spretno odnio bod nego što je zaslužio igrom

Piše: E. B.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Zrinjski i Željezničar su u drugom kolu Lige za prvaka BiH odigrali 0:0 u Mostaru, a Plemići su imali nešto bolje prilike u poprilično nezanimljivom meču. Strateg Mostaraca Blaž Slišković smatra kako je Željo imao sreću na svojoj strani.

"Drugo poluvrijeme je bilo kvalitetnije. Mi smo u drugom poluvremenu igrali mnogo kvalitetnije u odnosu na prvo. Stvorili smo nekoliko lijepih akcija i dvije-tri poluprilike. Sve u svemu, mislim da po onome što smo prikazali u odnosu na Željezničar da smo zaslužili maksimalan broj bodova, to jest pobjedu. Nažalost, nogomet je takav kakav je, Željo je više sretno i spretno odnio bod nego što je zaslužio igrom", izajavio je Slišković nakon meča.

"Mi smo pokazali da smo izašli iz one krize koja je zadesila ekipu u zadnjih par mjeseci. Ako ovako nastavimo idemo u Sarajevo da tražimo tri nova boda. Prvenstvo je neizvijesno, ostaje bodovna razlika od boda i vjerujem da ćemo to do kraja i sačuvati", rekao je Slišković i nastavio:

"Nama je cilj da osvojimo titulu šampiona Bosne i Hercegovine. To je zacrtano i od toga ne odstupamo. Naravno, do tog cilja bit će teško, ima još osam kola i svaka utakmica bit će veoma važna. Ponavljam, i da smo dobili Želju ili da je Željo dobio nas, prvenstvo ne bi bilo riješeno. Ostaje sve otvoreno i vjerujem da ćemo do kraja imati kvalitete snage i motiva da ostanemo na prvom mjestu", rekao je Slišković.