Pred derbi
10

Slišković: Željo je uspavani lav, zato ih se pribojavamo

Piše: R. D.
Sutrašnja derbi utakmica sa Željezničarom prva je ovogodišnja za Zrinjski u kojoj će njihov strateg Blaž Slišković imati na raspolaganju kompletan kadar. Na redovnoj konferenciji za medije konstatirao je taj podatak, ali se i dotaknuo brojnih drugih aktualnih tema.

Slišković je u uvodu kazao da od naredne dvije teške utakmice, protiv Željezničara i Širokog, zavisi s koliko će optimizma gledati na nastavak prvenstva.

"Željo nakon loše predstave protiv Sarajeva je željan iskupljenja, kako radi navijača, tako i kluba, jer je sigurno da ono što su pružili u zadnjoj utakmici je tridesetak posto njihovih mogućnosti. Sigurno će nastojati ne izgubiti u Mostaru i od njih očekujem mnogo kvalitetnije izdanje nego protiv Sarajeva", izjavio je popularni Baka.

Zrinjskom pak s druge strane samo pobjeda igra, nastavio je dalje, posebno u seriji pobjeda kad je i samopouzdanje poraslo.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Učinit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu i naravno da ne očekujemo lak posao jer će Željezničar biti jako motivisan. Po prvi put o,ve sezone imam sve igrače u kadru iako je Filipović pod upitnikom jer je na jednom treningu dobio udarac u ozlijeđenu nogu. Trenirao je s ekipom, bol nije tolika i vjerujem da će biti u kombinaciji za sutrašnju utakmicu", izjavio je.

Za stanje u kojem se nalazi Željezničar kazao je da je duboka kriza, igre i rezultata, ali da samo trener i igrači znaju prave razloge.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Željo je sigurno među najboljim ekipama u ligi, siguno ne mogu biti zadovoljni ovolikim zaostatkom, i treće mjesto im je sada upitno. Nije moje da dublje analiziram zbog čega je to tako, ali siguran sam da u svakom trenutku mogu dobiti svakoga. Mi se iz tog razloga pribojavamo njihove reakcije sutra. Ne kaže se džaba da se lav ne dira dok spava, a oni su očigledno malo uspavani i takvi će sutra biti jako opasni", kazao je Slišković nagovjestivši da očekuje nekolike izmjene u sastavu Želje u odnosu na zadnju utakmicu.

Kazao je da ne znači mnogo podatak da Zrinjski nije dobio Željezničara posljednje četiri utakmice, da su tradicije tu da se ruše.

Utakmica Zrinjskog i Željezničara igra se sutra u Mostaru od 16:30, a prijenos je na Moja TV.