Nogomet
12

Slišković: Zbog privatnih problema neću biti trener Novog Pazara

Anadolija
"Čelnici Nogometnog kluba Novi Pazar danas su bili ovdje u Mostaru, dugo smo razgovarali, ali nismo se dogovorili da preuzmem ekipu", istakao je za Anadolu Agency (AA) Blaž Slišković, bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH i nekadašnja igračka zvijezda ex jugoslavenskih prostora.

"Ljudi su se iz Mostara vratili u Sarajevo, gdje će prespavati večeras. Ostalo je da im se javim do sutra ako bi se nešto promijenilo. Razgovori su bili izuzetno korektni i na korektan način smo se razišli", kazao je Slišković, a na pitanje koji je razlog što gotovo sigurno neće biti trener FK Novi Pazar, odgovorio je:

"Razlog nisu finansijski uvjeti. Jednostavno, imam nekih privatnih problema koji iziskuju da jedno vrijeme moram ostati u Mostaru. Opet kažem, ljudima iz Pazara veliko hvala na korektnosti".  

Čelnici FK Novi Pazar u potrazi su za novim trenerom nakon što su prošlog vikenda smijenili Dragana Kanatlarovskog zbog loših rezultata u ovoj sezoni, odnosno dva uzastopna poraza. Novi Pazar nakon pet kola Super lige Srbije ima sedam bodova i od 16 ekipa zauzima devetu poziciju na tabeli srbijanskog društva najboljih.