Hercegovački derbi
14

Slišković: Utakmica protiv Širokog nije odlučujuća, Zrinjski i dalje želi naslov prvaka

Piše: R. D.
Prije hercegovačkog derbija na Pecari u nedjelju gdje aktualni prvak naše zemlje, Zrinjski iz Mostara, gostuje kod Širokog Brijega, konferenciju za medije održao je trener Plemića Blaž Slišković.

Trener Mostaraca kazao je da zadovoljan urađenim na pripremama, ali da će tek prve tri utakmice dati pravi sud. Dodao je kako rad na treningu samo može dati priliku igraču da zaigra u prvoj postavi, ali da tek utakmica određuje igračku hijerarhiju.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Pratio sam Široki preko medija, a pogledao sam i pola sata utakmice s Veležom. Nema tu bitnijih promjena u odnosu na jesen i ne vjerujem da će biti velikih iznenađenja u načinu njihove igre. Doveli su par kvalitetnih igrača i mišljenja sam da imaju kvalitetu te da će u narednom periodu uvijek biti u vrhu našeg nogometa", kazao je Slišković.

Kazao je kako nedjeljnja utakmica nije odlučujuća te da bez obzira ko pobijedi neće taj rezultat umanjiti ambicije onog drugog.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Imam dvije dvojbe oko sastava, teško da ću vam sada reći koje su to. Osam je sigurnih igrača koji će započeti utakmicu, a o dva upitna mjesta odluku ću donijeti pred samu utakmicu. Veliki problem je otpadanje Šovšića koji je pripreme odradio jako kvalitetno. Računali smo ozbiljno na njega jer se radi o igraču koji ima visoke kvalitete", izjavio je popularni Baka.

Najveće pitanje uoči nastavka sezona za mostarski tim je odlazak Bilbije i Todorovića, dva ponajbolja ofanzivca u prvom dijelu sezone, ali i igrača u cijeloj ligi.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Neminovnost je da igrači odlaze. Mislim da su ovi igrači koji su došli prije svega momci koji su pokazali želju da dođu u Zrinjski. Mandić je u razgovorima izrazio veliku želju da dođe upravo u Zrinjski. Barbarić je bio počašćen u ovom trenutku ponudom da dođe u klub. Vidjet ćemo kako nadoknaditi Bibiju i Todorovića, ali nema kuknjave", smatra Slišković.

Dodao je kako se diže u formi i Miloš Filipović, prošle sezone najbolji igrač lige, a ove manje primjetan.

Hercegovački derbi, sudar Širokog i Zrinjskog igra se u nedjelju od 17 sati.