Trener Plemića
6

Slišković uoči susreta s Radnikom: Bit će teško, ali idemo na pobjedu

Piše: D. B.
Blaž Slišković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog je otputovala u Bijeljinu gdje će u subotu od 18 sati igrati utakmicu 3. kola Premijer lige BiH protiv domaćeg Radnika. Tim povodom se oglasio trener Plemića Blaž Slišković koji očekuje treću pobjedu u nizu.

Zrinjski nakon dva odigrana kola u novoj sezoni ima dvije pobjede, Plemići su prvo na Koševu pobijedili Sarajevo, a potom je u Mostaru "pao" i Široki Brijeg. Cilj Plemića je osvajanje tri boda protiv Radnika u Bijeljini.

"Vjerujem da ćemo nastaviti kontinuitet kvalitetnih igara. Idemo u Bijeljini na pobjedu i tako ćemo se postaviti, možda u najgorem slučaju očekivati neriješeno, dok o porazu ne razmišljamo. Nastojat ćemo nastaviti pobjedonosni niz, ali bit će teško jer je domaćin kvalitetna ekipa koja je u prve dvije utakmice osvojila četiri boda. U ovom trenutku smo dovoljno kvalitetni i željni pobjede te se nadam da se iz Bijeljine vraćamo s tri boda", izjavio je Slišković.

On je odabrao 18 igrača koji konkurišu za utakmicu, a to su Ivan Trifković, Kenan Pirić, Marin Galić, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Neven Laštro, Pero Stojkić, Semir Pezer, Marko Perišić, Marijan Ćavar, Frane Čirjak, Hrvoje Barišić, Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Salko Jazvin, Nemanja Bilbija, Toni Jović i Nardin Mulahusejnović.