Uoči susreta s Čelikom
30

Slišković: U Zenicu idemo po pobjedu, Sarajevu treba čestitati

Piše: D. B.
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Još uvijek aktuelni prvak BiH Zrinjski u utakmici 31. kola Premijer lige BiH bit će gost Čeliku u Zenici. Tim povodom se novinarima obratio trener Plemića Blaž Slišković, koji se nada pobjedi.

"Čelik je težak zadatak za nas, izgubili smo priliku da se borimo sa Sarajevom za titulu do kraja. Ipak, u Zenici moramo ići na pobjedu, opravdati ulogu favorita jer smo to bez obzira na kvalitet Čelika. Do samog kraja su ostala tri kola, ne smijemo dozvoliti neku blamažu i dovesti u pitanje ugled kluba. Nije isto završiti na drugom mjestu sa pet ili šest bodova manje od Sarajeva ili s mnogo više. Obaveza igrača je da daju svoj maksimum, vjerujem da ćemo tako pristupiti utakmici. Cilj je da se vratimo kući s pobjedom", izjavio je Slišković.

On neće imati sve igrače na raspolaganju, jer povrede polako sustižu ekipu.

"Stanje u ekipi nije najbolje, tri kola do kraja smo u zaostatku šest bodova za Sarajevom. Dolaze do izražaja povrede igrača nakon što smo stisnuli zube i igrali ove posljednje utakmice. Filipović ima problema s prednjim butnim mišićem, Stojkić također ima poteškoća, a Veselinović je bolestan. Bencun je dobio udarac na treningu i njegov nastup je upitan. Bekić se vratio i bit će u konkurenciji", kazao je trener Plemića.

Sada je izvjesno da će Sarajevo prekinuti dominaciju Zrinjskog i postati prvak BiH.

"Ako ne u Tuzli, onda će titulu slaviti kući protiv Zvijezde 09. Trebaju im dva boda od devet, to je nemoguće da se ne ostvari s obzirom na njihovu igru protiv Širokog Brijega i rezultata 3:0. Pokazali su da su najkvalitetniji ove sezone i osvajanjem titule će potvrdit taj kvalitet. Treba im čestitati. Mi se možemo nadati čudu, ali se ona rijetko događaju. Idemo u Zenicu i osluškujemo rezultat iz Tuzle, ali kvalitet Sarajeva nama ne garantuje mogućnost za nadu", rekao je Baka.

Uoči utakmice s Čelikom je oprezan.

"Čelik ima iskusne i opasne igrače naprijed, tu mislim na Jamaka, Dilavera i Okića. Lošiji dio ekipe je zadnja linija, tu su osjetljivi. Vršit ćemo presing cijelu utakmicu", završio je Slišković.