Trener Zrinjskog
49

Slišković: Toliko smo kvalitetni i psihički spremni da nećemo ispustiti titulu poput Želje

Piše: R. D.
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
(Foto: R. D./Klix.ba)
Aktuelni prvak naše zemlje i vodeća ekipa nogometne Lige za prvaka Zrinjski iz Mostara u subotu igra hercegovački derbi protiv komšija iz Širokog Brijega.

Uoči te utakmice na redovnoj konferenciji za medije govorio je trener Mostaraca Blaž Slišković.

Slišković je kazao nije pristao na kategorizaciju ove utakmice kao ključne.

"Statistički, nažalost, Široki ima bolji skor s Zrinjskim, ali s obzirom da smo svjesni činjenice koliko nam ona znači i da smo se dobro pripremili, optimista sam. Poslije Želje se podižu tenzije, euforija se diže u gradu, pa sam rekao igračima da se ne obaziru na to, da daju svoj maksimum i onda će doći rezultat", kazao je popularni Baka.

Široki ima svoju računicu, kazao je Slišković dalje, želju da zadrži treću poziciju i siguran je da će doći da odnesu sva tri boda.

"Široki je imao dosta problema s povredama, da nije tako bio bi u borbi za naslov prvaka. Moglo bi se desiti da ovaj hercegovački derbi do kraja bude neizvjestan i kvalitetan, ako obje ekipe odigraju napadački, što je za nas sigurno. Radili smo dobro, poslije Grbavice atmosfera se podigla", izjavio je.

Na pitanje o kalkulacijama i mogućnosti da već sutra proslavi naslov prvaka, Slišković je kazao da o utakmici u Bijeljini on i njegovi igrači neće razmišljati.

"Prošle godine Željo je ovisio sam o sebi, pa te neke meč lopte nije iskoristio. Ove godine se to isto može desiti, samo u kontra smjeru, ali mislim da smo mi toliko kvalitetni i psihički spremni da nam se to neće desiti", kazao je Slišković.

Frano Čirjak se vraća u sastav, Nermin Hajdarović je otpao zbog povrede prednje loše. Potpuno se oporavio kapiten Pero Stojkić.

Utakmica Zrinjskog i Širokog igra se u subotu od 17 sati.