Nogomet
20

Slišković: Široki ima kvalitetu i moć biti novi prvak

FENA
Blaž Slišković
Blaž Slišković
Novoimenovani trener Širokog Blaž Slišković na svom predstavljanju na Pecari kazao je kako se nada da će na njegov rođendan, 30. maja, NK Široki proslaviti naslov prvaka BiH.

"Široki Brijeg ima kvalitetu i moć, uz puno poštovanje glavnih konkurenata Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara, biti novi prvak BiH", kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Najavio je kako će Široki pod njegovim vodstvom igrati kvalitetno, agresivno i ofanzivno.

"Uvjeren sam da će uspjeti u najkraćem roku otkriti razloge sadašnje krize igre i rezultata te od ekipe napraviti ono što je bila do prije nekoliko kola – neprikosnoveni lider na tabeli s bodovnom prednošću u odnosu na konkurente", dodao je novi trener Širokog.

Nakon rezultatske krize u koju je na proljeće upao NK Široki, Uprava kluba odlučila se zahvaliti dosadašnjem treneru Slavenu Musi te dovesti Blaža Sliškovića koji je na kormilu Širokog bio i 2011. godine.

Široki tri kola za redom ne zna za pobjedu u prvenstvu, a uključujući i prvu utakmicu polufinala Kupa protiv Borca nogometaši Širokog na četiri utakmice za redom nisu postigli gol.

Krizu ekipe s Pecare iskoristio je aktualni prvak Zrinjski koji se izjednačio na prvom mjestu Premier lige sa Širokim. Osam kola prije kraja prvenstva oba kluba imaju po 46 bodova, a blizu su i Željezničar s 45 bodova i Sarajevo s 44 boda.