Pred derbi
11

Slišković: Sarajevo nije Vitez, treba biti vrlo oprezan, imamo imperativ pobjede

Piše: R. D.
Blaž Slišković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U sklopu 4. kola Lige za prvaka aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski iz Mostara dočekuje Sarajevo. Redovnu konferenciju za medije tim povodom održao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Slišković je u uvodu kazao kako Sarajevo igra dosta dobro, ali da nema sreće s rezultatima.

"Treba biti vrlo oprezan jer Sarajevo više bodova donosi sa strane, nego kad igra kući. Na svom stadionu su pod pritiskom navijača i važnosti utakmica. Njihov kvalitet dolazi do izražaja na gostujućim terenima, imaju kvalitetne igrače i dobru kontru koje se treba pribojavati", kazao je trener Zrinjskog.

Kazao je kako je njegov tim sklon primanju golova u ranom dijelu utakmice, kad vjerovatno igrači nisu maksimalno koncentrisani.

"Dosta smo razgovarali o problemima u početku utakmice, da ne dopustimo da protivnik lako ode u prednost, jer se onda teško vraćati. Cijenimo gosta, poznajemo sve njegove kvalitete, ali isto tako i neke nedostatke koje ćemo probati iskoristiti", kazao je popularni Baka.

Slišković je kazao kako je stanje na tabeli takvo da se nameće imperativ pobjede, da se ne treba osloniti na Široki, nego da njegov tim treba igrati što kvalitetnije.

"Do nas je sve, ne treba očekivati kikseve Željezničara. Treba igrati do kraja jako i gledati samo sebe, pokušati osvojiti što veći broj bodova. Na kraju rezimirati sve i vidjeti da li smo ostvarili zacrtani cilj", izjavio je Blaž Slišković.

Nizanjem neriješenih rezultata neće doći do odbrane titule, ustvrdio je, ali kazao je i kako se i protivnik nekad pita zašto njegova ekipa ne ostvaruje pobjede.

"Zadovoljan sam da igrači ne posustaju, da ne gube nadu da možemo stići ova četiri boda. Jer ako s te strane potonemo, onda je to opasno", kazao je.

Slišković je naveo kako je svaki trener navikao da ima pritisak rezultata, da se mora nositi s kritikama i komentarima, da je ranije dobijao otkaze i raskide ugovora.

"Biti će šta će biti. Ja nisam u Zrinjski došao nasilu već u dogovoru s klubom, tako ću i otići. Rekao sam to od starta svima njima, da kad klub vidi da neke stvari ne štimaju zbog Blaža Sliškovića, slobodno se obratite, dogovorit ćemo se. Pritisci ne utječu na moj rad, radim bez panike", bio je iskren Slišković.

Kaže kako igrače priprema bez pritiska i kada je riječ o ovakvim utakmicama, kad su bodovi veoma važni.

"Opet ponavljam, s druge strane imate protivnika koji nije, da me se krivo ne shvati, Vitez, nego je to Sarajevo, koje ima tradiciju i kvalitet, koje se bori za Evropu", u svom stilu je kazao Slišković.

Sastav za Sarajevo još nije poznat, Slišković će ga odrediti tek nakon današnje utakmice, kaže da postoji nekoliko varijanti.

"Problem lijeve strane nam je najbolniji, osjeti se povreda Stojkića. Prema naprijed za špicu konkuriraju Aćimović, Handžić, a na posljednjem treningu smo probali Jovića u vrhu napada. Nameće se Bencun", izjavio je trener Mostaraca.

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu od 18:30, a prijenos je na Moja TV.