Prije GOŠK-a
8

Slišković: Sarajevo je trenutno najbolje, u Gabeli napadački i na pobjedu

Piše: R. D.
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Zrinjski iz Mostara sutra u okviru 13. kola Premijer lige gostuje kod GOŠK-a, a utakmicu je na redovnoj konferenciji za medije najavio trener Blaž Slišković.

Popularni Baka je najavio da će sutrašnja utakmica biti jako teška, da je promjena trenera u Gabeli donijela rezultat.

"Svaki premijerligaš najavljuje utakmicu kao važnu borbu za bodove, vjerujem da će osvojiti tri boda i u pauzu ući s pozitivnim rezultatom. Tako je lakše i ljepše raditi, a vjerujem da je atmosfera važan dio uspjeha. Važno je nastaviti pozitivan niz rezultata", izjavio je Slišković.

Kazao je da su igrači svjesni važnosti sutrašnje utakmice. Rustemović se vratio u konkurenciju za utakmicu, Pezer je zbog povrede ispao. Stojkić nije fizički spreman za cijelu utakmicu...

"Igrački kadar je na papiru brojčan, pa ćemo valjda naći dovoljno igrača da odigramo kvalitetno. Bilo bi nam drago da smo kompletni, ali nećemo kukati. Idemo sutra otvoreno i na pobjedu", najavio je Slišković.

Na pitanje oko stanje na ljestvici Premijer lige kazao je da će sve ekipe još imati uspona i padova, ali da je Sarajevo zaslužno na prvom mjestu.

"Ovo je realna slika trenutno u našem nogometu", kazao je Slišković, te u standardnoj četvrci dodao još i Slobodu kao ekipu koja može uraditi ozbiljne stvari u ligi.

Kao olakšanje je naveo da se Kup nastavlja tek na proljeće pa će biti manje obaveza. Kazao je da mu nedostaje viski napadač kao što su bili Handžić ili Kajkut, da se to posebno osjeti u domaćim utakmicama. Naveo je kako njegova ekipa može još mnogo bolje, a da su svi svjesni toga.

"Filipović mi je priznao da su ga pripreme razvalile, ja sam to tek prije desetak dana čuo. Ništa loše o radu svog prethodnika, ali je tako", izjavio je trener Plemića.

Zrinjski u subotu od 15:30 igra u Gabeli protiv domaćeg GOŠK-a.