Trener Zrinjskog
106

Slišković: Rezultat je realan, naredna utakmica na Grbavici je najvažnija u prvenstvu

Piše: E. B.
Blaž Slišković (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zrinjski je danas prosuo vodstvo protiv Krupe u gostima i remizirao (1:1), a trener Plemića Blaž Slišković je istakao da je nezadoovljan ishodom meča.

"Nezadovoljni smo neriješenim rezultatom. Došli smo s namjerom da pokušamo igrati otvoreno, da se nadigravamo. Takva namjera je bila očigledna, nismo se zatvorili. Imali smo i vodstvo, jedan dio i nešto kvalitetne igre, ali protivnik je takve kvalitete da u svakom trenutku može da vas iznenadi.

Primili smo pogodak i poslije se teško bilo vratiti. Normalno da i domaćin želi pobijediti i u ovom trenutku objektivno po onom što je prikazano mi možemo više žaliti jer smo u drugom poluvremenu imali neke prilike, ali sve u svemu rezultat je realan", rekao je Slišković.

U narednom kolu Zrinjski gostuje na Grbavici kod Željezničara.

"To će biti najvažnija utakmica za obje ekipe u prvenstvu. Mi idemo na Grbavicu sa ambicijama da dobijemo, ništa nam drugo u ovoj situaciji ne preostaje. Tako ćemo se i pripremiti cijelu sedmicu i ako uspijemo da odigramo kvalitetno sigurno ćemo ostvariti povoljan rezultat", kaže Slišković.