Liga za prvaka
18

Slišković: Radnik je kvalitetan, najopasnije su ekipe koje ne mogu ništa izgubiti

Piše: R. D.
Blaž Slišković
Blaž Slišković
U prvom kolu Lige za prvaka aktuelni nogometni prvak Zrinjski iz Mostara dočekuje Radnik iz Bijeljine. Utakmicu, ali i novi segment aktuelne sezone na redovnoj konferenciji za medije najavio je trener Blaž Slišković.

Slišković je u uvodu kazao nekoliko riječi o borbi za naslov prvaka, ustvrdivši da Željo i Zrinjski imaju najviše šansi za titulu.

"Kiksevi Sarajeva i Širokog na domaćem terenu su doprinijeli tome da mi ostanemo sami u toj utrci, što ne znači da ova dva tima neće pokušati stići prednost. Mnogo je teških utakmica, nadam se kvalitetnih, jer su ovih šest ekipa svojim kvalitetom izborile borbu za prvaka i Evropu", kazao je popularni Baka.

Slišković smatra da će međusobni dueli četiri najbolja sastava Lige za prvaka odlučivati ko će na kraju slaviti, a ne sudari s Radnikom i Krupom.

"Kao što kaže naš kapiten Pero Stojkić, Radnik u Mostar dolazi rasterećen i nema šta izgubiti. Najteže su to utakmice kad protivnik dođe da se nadigrava, svjestan da mu sve što napravi može biti pozitivno. Nažalost, to za nas može biti negativno", rekao je Slišković za sutrašnju utakmicu.

Kazao je kako neće doći ni do jedne pobjede u ovom dijelu lige bez maksimalne potrošnje igrača, truda i želje, bez obzira na to je li protivnik Radnik ili Sarajevo.

"Ne treba zaboraviti da Radnik u posljednje vrijeme igra veoma kvalitetno, da su zahvaljujući tim igrama došli do šestog mjesta. Imaju i kvalitetnih pojedinaca, recimo Beširević koji je u sredini terena pokretač svih akcija. Njega bih sutra volio vidjeti u Zrinjskom", sipao je komplimente i na račun drugih igrača Radnika trener Zrinjskog.

Zrinjski trenutno nema problema u svom kadru, svi su spremni za sutrašnju utakmicu, što Sliškoviću otvara mogućnost rotiranja i odmaranja. Glavni argument kod određivanja sastava za utakmicu s Radnikom bit će stanje fizičke spreme nakon utakmice u Banjoj Luci koja se igrala po teškom terenu.

Slišković je prokomentarisao i ovaj format takmičenja koji se igra već drugu sezonu. Kazao je da ima podijeljenih mišljenja, da je Liga za prvaka ponudila mnogo uzbuđenja, ali da je drugi razred bio previše zapostavljen.

Utakmica između Zrinjskog i Radnika igra se u subotu od 15:00 sati.