Pred derbi u Mostaru
0

Slišković: Protiv Želje idemo na pobjedu, respektujemo ih jer su najveći rivali

Piše: R. D.
Derbi 14. kola Premijer lige BiH u subotu u Mostaru igraju Zrinjski i Željezničar. Utakmicu je na redovnoj konferenciji za medije najavio trener domaćih Blaž Slišković, koji je kazao da se taj susret s pravom može nazvati derbijem.

Slišković je na početku kazao kako će citirati sve ostale trenere u vezi urađenog na reprezentativnoj pauzi, ali da ne može tačno tvrditi koliko je to dobro bilo. Dodao je da se nada da će rezultati u narednom periodu biti dobri te da je uspio osvježiti ekipu.

"Očekujem kvalitetnu igru, a koliko će to biti dovoljno da dobijemo Željezničar, to ćemo tek vidjeti. Poslije utakmice možemo reći kako smo se pripremili. Vidljivo je da je atmosfera u ekipi održana na jednom visokom nivou, što je neophodno", kazao je popularni Baka.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

On je siguran da Plemići protiv Želje neće zakazati kad su u pitanju volja i htijenje, kao i da će to biti naglašeno od prve minute.

"Respektujemo Željezničar posebno, jer su oni zadnjih godina bili glavni konkurent Zrinjskog za osvajanje titule. Taj respekt i dalje ostaje bez obzira što su treći trenutno i zaostaju nekoliko bodovoa. Ekipa je to koja ima potencijal, kvalitet, koja je prije mjesec ili dva igrala jako kvalitetno. Iz krize u koju su ušli mogu izaći lako jer imaju više nego kvalitetnog trenera Odovića. Ne bismo naravno voljeli da taj izlazak iz krize bude protiv nas", kazao je trener Mostaraca.

Dodao je da je svaki bod važan, posebno protiv direktnih konkurenata, te da u subotu neće ništa biti odlučeno. Ipak, eventualni poraz Želje i pobjeda Sarajeva bi mogla otvoriti neke druge perspektive u ligi. Slišković je istakao da su to samo kalkulacije.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Van stroja su Pezer i Šovšić, a popularni Baka je odlučio da ne forsira igrače koji nisu potpuno spremni.

"Dolaskom novog kondicijskog trenera smo odlučili da on preuzme potpuno brigu o povratku povrijeđenih igrača. Tek kad on kaže da je neko potpuno spreman on će biti uključen u rad. Događalo nam se da se nedovoljno spremni igrači ponovo povrijeđuju", izjavio je Slišković, naglasivši da s kadrom koji ima na raspolaganju može iznijeti šest utakmica koje su ostale do kraja polusezone.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu na Stadionu pod Bijelim Brijegom od 15 sati.