Premijer liga BiH
3

Slišković: Protiv Radnika želimo dominirati 90 minuta i poboljšati efikasnost

Klix.ba
Blaž Slišković (Foto: Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Klix.ba)
Prije sutrašnje utakmice s Radnikom iz Bijeljine redovnu konferenciju za medije održao je trener Zrinjskog Blaž Slišković. Govorio je o protivniku, ali i o svojoj ekipi, koja nakon prošlog kola više nije na prvom mjestu.

Radnik je manje atraktivan, ali jednako kvalitetan i opasan kao Sarajevo i Željezničar. Radnik je jedna motorična ekipa s dobrim kontranapadom", na početku je kazao trener aktuelnog prvaka naše zemlje Blaž Slišković.

Mostarci u sutrašnji meč ulaze s nekoliko bitnih izostanaka, ali popularni Baka smatra da njegova ekipa ima 22 ravnopravna igrača u kadru te da izostanke mora biti spremna prebroditi.

"Želimo biti ti koji će dominirati svih 90 minuta, diktirati tempo te iz takve igre stvarati veći broj prilika, ali i poboljšati efikasnost“, dodao je Slišković te potencirao važnost poboljšanja realizacije koja je bila najveći problem u posljednjim utakmicama.

Trener Zrinjskog još je naglasio da bez obzira na spuštanje za jedno mjesto na ljestvici, ciljevi kluba ostaju isti, a to je odbrana titule prvaka.

"Isti je pritisak kao i ranije, ove sedmice smo radili samo na pripremi ove utakmice. Mi treba da igramo svoje utakmice, bez prevelikog osvrtanja na igre i rezultate drugih", dodao je Slišković.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Najavljivano veliko pojačanje Tonći Kukoč nije se naigrao od dolaska u Mostar. Slišković smatra da je on blizu prve postave, ali da su u posljednje tri utakmice neki drugi igrači imali prednost.

"Samo on i ja znamo zašto nije bio u startnoj postavi“, odgovorio je na to neugodno pitanje Slišković.

Slišković je objasnio prisutnima i zašto njegova ekipa nema dovoljno šuteva iz daljine.

"Cilj je s loptom otići na bok pa kroz traženje viška ostvariti priliku za centaršut. Kroz sredinu u savremenom fudbalu mogu proći samo Ronaldo, Messi i igrači sličnog kvaliteta, a mi takve nemamo".

Graovac i Blaić su van stroja, a status Ognjena Todorovića trebao bi pokazati današnji trening. Utakmica protiv Radnika na rasporedu je sutra od 16 sati.