Prije Kaknja
14

Slišković: Protiv Mladosti moramo popraviti dojam iz prošle utakmice

Piše: R. D.
Blaž Slišković (Foto: Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Klix.ba)
Povodom 20. kola Premijer lige, u kojem Zrinjski iz Mostara igra protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, redovnu konferenciju za medije održao je trener Blaž Slišković.

Slišković je govorio o dojmovima iz prošlog kola, očekivanjima od svoje ekipe, kao i o izazovima koje donosi gostovanje kod protivnika koji je neporažen na svom terenu.

Slišković je u uvodu kazao kako ovu utakmicu doživljava kao priliku da se popravi loš dojam iz ranijeg kola.

"Nadam se da smo svi svjesni negativnosti ispoljenih na utakmici protiv GOŠK-a, dosta smo razgovarali, napravili analizu i došli do zaključka da osamdeset posto ekipe nije dalo ni dvadeset posto mogućnosti. Vjerujem da znamo značaj bodova, jer sam na početku ovog niza od četiri utakmice naglasio da je nama najvažnija utakmica u Kaknju", kazao je Blaž Slišković.

Naglašeno je da je Mladost ekipa koja nije poražena na svom terenu te da se u taktičkoj pripremi radilo dosta na osmišljavanju igre protiv agresivnog stila domaćina.

"Uz kvalitet koji posjedujemo mi moramo dodati ono što je izostalo u utakmici protiv GOŠK-a, a to je volja da se svaki igrač potroši, da svoj doprinos za ekipu, nikako individualni", kazao je popularni Baka, dodavši da svakoj tradiciji dođe kraj pa tako možda i onoj o nepobjedivosti Mladosti na domaćem terenu.

Zbog kartona Handžić neće moći igrati, ali Slišković smatra da to i nije prevelik problem te da će vjerovatno Jović igrati u vrhu napada. Lakši igrači lakše će podnijeti težak teren u Kaknju, smatraju u Zrinjskom.

Utakmica u Doboju kod Kaknja između domaće Mladosti i Zrinjskog igra se u subotu od 14:30 sati.