Nakon slavlja na Koševu
34

Slišković: Protiv Krupe po pobjedu, u derbiju nećemo navijati za Želju

Piše: R. D.
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon velike pobjede na Koševu aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski iz Mostara u nedjelju dočekuje Krupu. O te dvije utakmice, ali i trenutnom stanju u ekipi govorio je trener Blaž Slišković.

Slišković je u uvodu konstatirao da Krupa u Mostar dolazi u nezavidnom položaju na tabeli te da će se vjerovatno jednom defanzivnom igrom pokušati odbraniti i prilike tražiti iz kontranapada.

"Analizirajući vidjeli smo dosta toga i pozitivnog i negativnog kod njih, ali mi smo domaćini i od nas zavisi. Priželjkujemo pobjedu da vežemo dvije u nizu, što bi nam bio podstrek za dvije teške utakmice protiv Želje i Širokog", izjavio je popularni Baka.

Krupa i te dvije utakmice koje slijede su najvažnije za Zrinjski, posebno jer se nakon spuštanja bodovnog zaostatka za Sarajevo ponovo zagrijava atmosfera među navijačima.

"Baziramo se na to da se koncentrišemo od utakmice do utakmice, da ne razmišljamo o Sarajevu. Vjerujem da su igrači bez nekog velikog opterećenja. Važno je da imamo pristojnu prednost u odnosu na trećeg i četvrtog", rekao je trener Zrinjskog.

Za utakmicu u Sarajevu je kazao da je nagrada za trud igrača, da nije bilo ljepote u igri njegove ekipe.

"Pomno će se pratit sutrašnji derbi, ne kažem da ćemo navijati za Zeljezničar. Pogledat ćemo utakmicu ponajviše jer je ovo pod Amarom jedna nova ekipa", kazao je Slišković.

Utakmica Zrinjskog i Krupe zakazana je za nedjelju od 16:30.