Meč u petak
6

Slišković pred derbi na Grbavici: Nije bitno gdje igramo, Zrinjski uvijek ide na pobjedu

Piše: K. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Trener Zrinjskog Blaž Slišković najavio je da će njegova ekipa igrati ofanzivno u derbiju 7. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH protiv Željezničara te da nijednog trenutka neće igrati na remi.

Slišković je rekao da njegova ekipa neće podleći pritisku i da Zrinjski ne funkcioniše na način da dolazi igrati na jedan bod.

"Utakmica protiv Željezničara je od ogromnog značaja, kako za nas tako i njih, no ja ponavljam da moja ekipa neće podleći pritisku. Svaki susret idemo odigrati što kvalitetnije, a tako će biti i sutra u Sarajevu. Kao plod svega toga, vjerujemo da ćemo doći do pozitivnog rezultata, a šta je to za za nas? Neki kažu da bi, ako napustimo Grbavicu neporaženi, za nas to bilo sjajno, ali moja ekipa i ja ne funkcionišemo tako. Vjerujte, ne razmišljamo o remiju, ni ja kao trener, a ni moja ekipa", rekao je Slišković, pa nastavio:

"Potrudit ćemo se da im ne dozvolimo da se razmašu, jer oni imaju kvalitet za takvo nešto. Od prve minute krenut ćemo ofanzivno kao da se igra u Mostaru, možda se neko neće složiti, neko hoće, ali Zrinjski je dosegao jednu razinu na kojoj je manje-više svejedno igramo li u gostima ili kod kuće", dodao je Baka.

Nakon toga, on je rekao da Zrinjski ne zna igrati defanzivno i da će dobar rezultat doći ako svi igrači pruže 100 posto svojih mogućnosti.

"Ni u jednom trenu ne razmišljamo o zatvaranju, po meni takav nogomet ne vodi nigdje. Zatvoriš se, braniš se, onda pred kraj utakmice primiš gol. Na kraju ostaneš i bez rezultata i bez kvalitetne igre. Vjerujem, ako svaki pojedinac da sto posto od sebe, imamo velike šanse ostvariti pozitivan rezultat. U odnosu na prošlogodišnju utakmicu sada smo mi i u psihološkoj i bodovnoj prednosti. U zadnje vrijeme dosta razgovaramo upravo o tom psihološkom aspektu", završio je Slišković.

Derbi susret između Željezničara i Zrinjskog igra se u petak s početkom u 19:00 sati.