Trener Plemića
14

Slišković: Pobjeda protiv Tuzla Cityja je imperativ, veliki psihološki pritisak je na nama

Klix.ba
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
(Foto: R. D./Klix.ba)
Aktuelni nogometni prvak naše zemlje u nogometu Zrinjski iz Mostara na prvenstvenoj tabeli ne stoji u skladu s očekivanjima. Ipak, na redovnoj konferenciji za medije pred utakmicu s Tuzla Cityem trener Mostaraca Blaž Slišković je najavio bolje igre i pobjede.

Slišković je u uvodu kazao da su imperativ Plemića pobjeda i tri boda te da njegova ekipa treba pokazati karakter, volju i želju.

"Uzalud je pričati, to treba pokazati na terenu, a ako bude tako, onda ćemo biti i rezultatski nagrađeni. Ekipa Tuzla Citya je iskusna i kvalitetna, bez obzira na to što i oni imaju problema na početku sezone. Sigurno u Mostar dolaze sa željom da naprave dobar rezultat. Teška je ovo utakmica i za nas i za njih, posebno zbog psihološkog pristiska i imperativa pobjede", izjavio je Slišković.

Kazao je da je na njemu veliki posao da igrače usredotoči na samu utakmicu, da se kroz sedmicu dosta razgovaralo te da vjeruje da su igrači svjesni i njihove odgovornosti.

"Preuzeli su odgovrnost, otvoreno smo razgovarali. Zaključio sam da postoji odgovornost i kod samih igrača. Vjerujem da će njihov karakter doći do izražaja, a kako nas čeka još jedna domaća utakmica i gostovanje u Krupi vjerujem da će ove utakmice pokazati na čemu smo", nastavio je trener Plemića.

Šovšić još nije spreman, saopćio je Slišković, Aćimović i Bencun su van stroja. Kapiten Stojkić je spreman, a treninzi su posljednjih dana bili posebno prilagođeni stanju ekipe. Kazao je i da ne zna ko će biti u sastavu te da će to doraditi neposredno pred utakmicu.

Utakmica između Zrinjskog i novog premijerligaša Tuzla Citya igra se na stadionu Pod Bijelim brijegom u subotu od 20 sati.