Derbi Premijer lige
3

Slišković: Nama je ova utakmica važnija nego Sarajevu, njihovi izostanci nas neće opustiti

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Zrinjski sutra u okviru 16. kola Premijer lige BiH dočekuje Sarajevo, lidera na tabeli. Utakmicu je na redovnoj konferenciji za medije najavio trener Plemića Blaž Slišković. Govorio je o važnosti osvajanja tri boda, očekivanoj defanzivi gostiju, kao i problemima koje mu stvara ograničenje broja stranaca.

Slišković je u uvodu kazao da negativan rezultat iz prošlog kola nameće imperativ pobjede protiv Sarajeva, tako i sprečavanje tima s Koševa da se odvoji na tabeli.

"Nijednog trenutka nećemo potcijeniti protivnika i pored informacije koju oni potenciraju da im ne igra veliki broj prvotimaca. Njima to može biti alibi u slučaju neuspjeha, ali možda na neki način pokušavaju opustiti moje igrače pred utakmicu", izjavio je Slišković.

Izostanci često donesu nešto pozivitno ekipi, jer igrači s klupe unesu novu energiju, podsjetio je Slišković i upozorio.

"Za nas je ovo važnija utakmica nego za Sarajevo, oni nama bježe pet bodova i to nama stvara pritisak. Moj zadatak ove sedmice je bio da igrače rasteretim, posebno jer ovu utakmicu neki navode kao biti ili ne biti", naveo je Slišković, najavivši rasterećen ulaz u utakmicu i pobjedu.

Osvrnuo se i na prošlo kolo u Ugljeviku, kazavši da igrom može biti zadovoljan, ali ne i rezultatom. Dodao je i kako su neki igrači napravili taktičke greške, ali da nije razočaran željom i htijenjem.

"Ako ponovimo to zalaganje, možemo se nadati pobjedi. Sve je mentalitet, sve je volja, to moramo pokazati", kazao je popularni Baka.

Pretpostavio je da ga sutra očekuje defanzivna postavka Sarajeva i igra na kontre i polukontre. Ne vjeruje da će napasti od prve minute, ali da su baš kontranapadi najjače oružje Sarajeva. Istakao je Ahmetovića i Velkoskog te jednostavnu igru i stavljanje igre pojedinaca u službu kolektiva.

I na ovoj konferenciji za medije istakao je probleme koje mu stvaraju ograničenja broja stranaca. Tako će izostaviti Čirjaka, Jovića...

"To je problem, posebno jer moram izostaviti Jovića koji sjajno radi na treninzima ili Čirjaka koji je bio najstandardniji dosad", pojasnio je Slišković.

Utakmica Zrinjskog i Sarajeva igra se sutra od 16:30 na stadionu Pod Bijelim brijegom.