Blizu titule
33

Slišković nakon boda na Grbavici: Još ništa nije gotovo

Piše: O. T.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Trener Zrinjskog Blaž Slišković nakon remija u derbiju na Grbavici protiv Željezničara (2:2) u 7. kolu Lige za prvaka kazao je da još uvijek ništa nije gotovo glede odluke o prvaku Premijer lige BiH.

Zrinjski tri kola prije kraja prvenstva ima tri boda više od Željezničara, a ima i bolji međusobni omjer što znači da Plemići za titulu trebaju dvije pobjede u naredna tri meča.

Što se tiče meča na Grbavici, Slišković smatra da je bod "najrealniji" ishod derbija odigranog na Grbavici. Željezničar je dva puta vodio, Zrinjski se dva puta vraćao, a sve četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu.

"Treba sačekati i pogledati cijeli snimak utakmice, ali moj dojam je da je Željezničar u drugom poluvremenu iz jedine kvalitetne akcije zabio gol. Mi smo željeli nastaviti s istom igrom i ići po tri boda. Uspjeli smo u tome, a na kraju smo mogli i do pobjede. Na kraju kada se sve sagleda, bod je najrealniji", rekao je Slišković.

Trener Plemića oprezno poručuje da je još devet bodova u igri i da prvenstvo nije gotovo.

"Ništa nije gotovo. Prisjetite se prošlogodišnjeg prvenstva i vidjet ćete da ništa nije gotovo. Iznenađenja su moguća. Sada igramo protiv Širokog koji želi biti treći, pa idemo Sarajevu koje želi biti treće i idemo Krupi. Idemo od utakmice do utakmice", kazao je popularni Baka.