Trener Zrinjskog
7

Slišković: Najviše smo pokazali od svih, prekretnica sezone bio je remi 3:3 sa Željom

Piše: N. K.
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Zrinjski je danas pobjedom (3:1) nad Širokim Brijegom dva kola prije kraja prvenstva osigurao treću uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Nakon velikog uspjeha bio je zadovoljan trener Mostaraca Blaž Slišković, koji smatra da je njegova ekipa pružila najviše od svih timova u Premijer ligi BiH.

"Zasluženo smo osvojili prvenstvo bez obzira što smo imali i loših trenutaka i padova te uspona. Mislim da smo, kad se pogleda cijelo prvenstvo, najviše pokazali. Smatram i da nema nikakvih primjedbi našoj tituli. Naravno, nije to samo moj rezultat, već i igrača. Treba se zahvaliti i čelnicima kluba koji je vjerovali u nas i koji su nas u svim segmentima podržali. Profesionalno su se odnosili prema svom posla i onda je u takvom okruženju bilo lakše raditi. Ovim putem se želim također zahvaliti svim vjernim navijačima Zrinjskog", rekao je Slišković nakon utakmice.

Trener Plemića je istakao da je Zrinjski kvalitetno odradio prijelazne rokove.

"Svi oni su dali svoj udio ovom uspjehu. Imao sam sreću da budem vođa te ekipe i vjerujem da sam to kvalitetno odradio, onoliko koliko sam znao i umio. Najveći sam posao napravio kada sam stvorio pozitivnu atmosferu u svlačionici. Naime, bez atmosfere ne možete napraviti uspjeh koji je Zrinjski napravio", kazao je Slišković.

Popularni Baka ističe da mu je titula u drugoj sezoni na klupi Zrinjski bila daleko teža s psihološkog aspekta.

"Prošle sezone kada nam je Željo bježao četiri boda, igrali smo u ritmu da čekamo njihov kiks. Ove sezone smo imali prednost i eto sve se poklopilo te mi je sada mnogo lakše s psihičke strane. Dojam je da je ova sezona mnogo stresnija i teža", istakao je Slišković.

Kaže da opuštanja u njegovoj ekipi neće biti u preostala dva kola.

"Imamo veliki niz utakmica bez poraza i volio bih do kraja da ne izgubimo niti jedan meč. Nećemo ići u Sarajevo s predznakom prvaka te ćemo se potrošiti da napravimo kvalitetan rezultat. Dosta igrača je umorno i vidjet ćemo s kojim kadrom ćemo raspolagati", poručio je Slišković te se za kraj osvrnuo i na ključni moment sezone.

"Ispostavilo se da je presudna bila utakmica sa Željom kada smo se vratili s 0:3 na 3:3. Željo bi nam u suprotnom slučaju puno pobjegao i situacija bi bila drugačija. Mislim da je to bila prekretnica. Vratilo nam se samopouzdanje, dok je Željo psihički pao. Iskoristili smo taj moment i kad se sve pogleda mislim da je ta utakmica preokrenula kompletno prvenstvo", poručio je Slišković.