Legenda optužuje
973

Slišković: Klubovi iz Sarajeva sve hoće pod kontrolu, žele da su prvaci u svemu

N. K.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Legendarni Blaž Baka Slišković je u intervjuu za hrvatske Sportske novosti govorio o brojnim nogometnim temama, a bez dlake na jeziku opisao je stanje u BiH kada je riječ o klupskom nogometu.

"Znate kako je u BiH, centralizam... Oni bi da Sarajevo bude u svemu prvo. Sve bi oni pod kontrolu, uključujući i medije. Oni bi da su Željo i Sarajevo svake godine prvi, da su košarkaši Bosne prvi. Njima ne valja ništa iz Tuzle, Banje Luke, Mostara... Pojedini novinari su nacionalno obojeni, nije im smetao možda Baka, ali im je smetao Zrinjski. Ima tu svašta, ne bih o detaljima. Ja sam javno iznosio mišljenja, drugi treneri su šutjeli", rekao je Slišković koji je i prokomentarisao svoje dvije nezaboravne fotografije o kojima se i danas priča.

Prva je fotografija koju je objavio na Facebooku, ona s Gasperinijem, današnjim trenerom Atalante.

[FBPOST]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2235525226511453[/FBPOST]

"Igrali smo skupa u Pescari, u to vrijeme bio je kapiten. Onda mi jedna stara prijateljica na to napiše post 'Baka, svi su uz tebe uspješni'... Ja joj odgovorim: 'Ja, nažalost, nisam', ha-ha... Ali smo se sjetili da sam bio prvak bivše države u plivanju. Zaista jesam... Moramo se malo šaliti", istakao je.

Kad se fotografisao s Pepom Guardiolom, napisao je: 'Meni je to sekunda, a njemu uspomena za cijeli život'.

"Tada je došao iz Barcelone u Bresciu, a ja sam iz Francuske došao u Pescaru. Tada smo igrali jedan protiv drugoga. A znate li kako je on znao za mene? Manuel Estiarte, legendarni vaterpolista, tada je igrao vaterpolo za Pescaru, pa sam s njim veliki prijatelj. S njim je u Pescari tada igrao i Dubravko Šimenc. Gotovo dvije godine smo Estiarte i ja bili nerazdvojni. On je sada desetak godina savjetnik Pepa Guardiole. Tako smo se Pep i ja upoznali", ispričao je Slišković.