Nogomet
0

Slišković: Imamo kvalitetnije pojedince

FENA
Na konferenciji za novinare u Mostaru trener HŠK Zrinjski Blaž Slišković kazao je kako je njegova momčad fizički i psihički spremna za nedjeljni derbi nogometnog prvenstva BiH između Zrinjskog i Sarajeva.

Ova utakmice neće odlučiti prvenstvo, smatra Slišković, no pobjednik će napraviti veliki korak ka tituli.

"Vjerujem da mi imamo pojedince mnogo kvalitetnije nego što ih ima Sarajevo. Mislim da se i njihov trener na turniru u Širokom Brijegu prije dvadesetak dana uvjerio u naše mogućnosti. Sigurno je i on svjestan da ga čeka težak posao u Mostaru", kazao je Slišković, dodavši kako je najopasniji igrač u redovima Sarajlija Almir Turković te da će od njegove izvedbe uvelike ovisiti igra Sarajeva.

Strateg mostarskog kluba kazao je da će na teren u nedjelju istrčati uglavnom ista momčad koja je zaigrala u prvom proljetnom kolu na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

Najveća dvojba za Sliškovića je da li od prve minute u igru staviti nedovoljno fizički pripremljenog Zorana Rajović.

Za nedjeljnu utakmicu spremaju se i navijači Zrinjskog Ultrasi.

"Naravno, želimo pobjedu u nedjelju, a mi ćemo sigurno biti dvanaest igrač. Mislim da ćemo mi svoj dio posla odraditi na lijep i pametan način kako bi to u nedjelju uistinu bio praznik nogometa", kazao je vođa Ultrasa Armin Smajić.

Što se tiče gostujućih navijača Smajić je kazao kako će, po njegovim informacijama, iz Sarajeva doputovati između 200 i 500 pripadnika navijačke skupine Horde zla.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 16.30 sati, a momčad Sarajeva u Mostar će doputovati dan ranije. U proljetnom dijelu prvenstva Sarajevo je na svom terenu svladalo Zrinjski rezultatom 1:0.

Nakon 16 odigranih kola Sarajevo je vodeće na ljestvici s 33 boda, slijedi Zrinjski s 29, Velež i Modriča skupili su po 27, dok je aktualni prvak Široki na petom mjestu s bodom manje.