Uoči Slobode
4

Slišković: Igramo dobro, rezultatska kriza je plod lošije realizacije

Piše: R. D.
Blaž Slišković (Foto: Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Klix.ba)
Redovnu konferenciju za medije kojom je najavio utakmicu 16. kola Premijer lige između Zrinjskog i Slobode održao je trener Mostaraca Blaž Slišković.

Slišković je govorio najviše o stanju u ekipi, lošijim rezultatima u zadnjim kolima, ali i subotnjem protivniku.

Slišković je na početku kazao da posljednji loši rezultati nisu toliko pokvarili atmosferu u svlačionici, koliko njihove ambicije i planove.

"Ko je gledao utakmicu u Krupi složit će se da protivnik nije zaslužio pobjedu. To što nismo mi iskoristili prilike koje smo imali, to je problem. Taktički smo napravili što smo željeli, ali relizacije je bila nikakva i to je utjecalo na to da su oni iz jednog pravog napada dali gol. Mi nismo u nekoj krizi igre, jer stvaramo prilike, ali rezultatski jesmo", kazao je Slišković.

Popularni Baka kazao je kako se radi pod pritiskom, jer rezultat nije dobar, ali da igrače priprema da mogu izdržati sve to. Sutrašnja pobjeda značila bi mnogo u svakom pogledu, posebno jer u naredna dva kola protiv Viteza i Čelika očekuje maksimalan broj bodova.

"U našem nogometu onaj ko zabije prvi gol pobjeđuje, rijedak je slučaj da se ekipa vraća u utakmicu. U ove tri utakmice kiks nije opcija, moramo uzeti devet bodova", kazao je Baka, koji nije tražio alibije za poraz u povredama igrača, smatrajući da izostanak svakog igrača mora biti nadoknađen, a da je jedan od razloga lošijih rezultata i slabija forma nekih glavnih igrača.

Za sutrašnju utakmicu Slišković je kazao da neće mnogo toga mijenjati, formacija će biti standardna, samo je dilema između Handžića i Korejca u napadu.

"Slobodu kao ekipu cijenim, oni imaju velike oscilacije. Protiv Krupe su dominirali cijelu utakmicu da bi na kraju iz dva prekida primili dva gola. Možda oni budu više fokusirani na kup utakmicu, ali mi najviše razmišljamo o sebi, o tome kako podići našu ekipu i donijeti bolji rezultat", kazao je Slišković.

Trener Zrinjskog je kazao kako u narednom periodu njegova ekipa ima najlakši raspored od konkurenata za vrh tablice te da bi moglo biti drugih utakmica koje bi njima mogle ići u prilog.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se u subotu od 15 sati.