Uoči derbija
5

Slišković: Igrače nismo umarali tokom pauze, Široki Brijeg je tradicionalno opasan

Klix.ba
U subotu će na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru biti odigrana utakmica 9. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Širokog Brijega. Uoči hercegovačkg derbija se novinarima obratio trener Plemića Blaž Slišković koji je samouvjeren, ali i oprezan.

"Nakon početne krize tri vezane pobjede nam puno znače, kao i utakmica protiv Širokog Brijega. Pobjedom bismo ostali u vrhu, ali je Široki tradicionalno opasan protivnik u Mostaru. U proteklih 15 dana smo osvježili ekipu i radili da ih održimo na nivou, a ne da ih premorimo. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno", izjavio je Slišković, prenosi Bljesak.info.

On dobro poznaje narednog protivnika.

"Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, mlade igrače koji se žele dokazati. Ne smijemo ih potcijeniti, bit će agresivni, posebno u zadnjoj liniji. Moramo biti posebno oprezni u prvih 20 minuta, očekujem njihov presing i pritisak na našu zadnju liniju", rekao je trener Plemića.

Zrinjski je ostao bez Šovšića koji se povrijedio i pauzirat će tri sedmice.

"Računao sam na Šovšića za utakmicu protiv Širokog Brijega, ali se on povrijedio. Mislim da se radi o povredi lista", završio je Slišković.

Utakmica Zrinjski - Široki Brijeg se igra u subotu u Mostaru od 20:00 sati.