Nogomet
11

Slišković i Wagner pred Zrinjski: Kalkulacijama nema mjesta, pobijediti se mora

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Poraz od Olimpica u finalu Kupa BiH bez sumnje je uzdrmao fudbalere Širokog Brijega koji će sezonu bez trofeja zaključiti domaćom utakmicom protiv Zrinjskog.

Ulog na hercegovačkom derbiju je plasman u Evropu, s tim što gostima iz Mostara odgovara i neriješen rezultat.

“Odnos prema dresu koji moji igrači nose mora biti na nivou, jednako kao i agresivnost, odnosno htijenje i želja. Samo u tom slučaju možemo ostvariti zacrtani cilj, a to je trijumf nad Zrinjskim i u konačnici plasman u Evropsku ligu“, rekao je trener Širokog Brijega Blaž Slišković.

Prokomentarisao je Slišković i evidentan pad u igri Širokog u posljednje vrijeme, kao i predstojećeg protivnika koga odlično poznaje.

“Ritam srijeda – subota je iscrpio igrače, što je objektivan razlog, ali ne i alibij kojim bi se pravdao za poraz u finalu Kupa, kao i pad na tabeli Premijer lige BiH. Što se Zrinjskog tiče, radi se o itekako opasnom protivniku kojemu u ovom slučaju igra i bod, ali koji će bez sumnje igrati otvoreno“, najavio je Slišković.

Najboljem raspletu po Širokobriježane nada se i kapiten Wagner Santos Lago.

“Protiv Zrinjskog je posljednja prilika za nas. Više nema mjesta za bilo kakve kalkulacije. Moramo pobijediti Zrinjski, uz sav respekt koji imamo prema njima“, najavio je Wagner.