Trener Zrinjskog
12

Slišković: Daj Bože da Sarajevo opet podbaci na Koševu, idemo na pobjedu

Klix.ba
Blaž Slišković (Foto: E. M./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: E. M./Klix.ba)
Derbi 6. kola Premijer lige BiH igra se u nedjelju (20:00) na stadionu Koševu gdje se sastaju Sarajevo i Zrinjski, a trener Plemića Blaž Slišković je u najavi meča istakao kako nakon posljednje utakmice nastoji ekipu održati u jednom ritmu.

"Pokušavamo ne premoriti ekipu s obzirom da je nedavna utakmica na Pecari za većinu igrača bila iscrpljujuća. Vjerujemo prije svega da možemo trkački ponoviti ono što je bilo u četvrtak. Ako to uradimo na najkvalitetniji način, onda imamo kvalitetu da napravimo u gostima povoljan rezultat. Sigurno da će Sarajevo igrati na pobjedu, ali vjerujem da imamo snage i kvalitete da odgovorimo na najkvalitetniji mogući način. Idemo u Sarajevo na pobjedu, iz takve jedne ofanzivne i otvorene igre smatram da možemo doći do kvalitetne igre i povoljnog rezultata", kazao je Slišković.

Trener mostarske ekipe je podvukao kako je Sarajevo neugodan protivnik.

"Svaki protivnik bi bio neugodan u ovom trenutku. Posebno kada idete u goste. Naravno da bi nam više odgovaralo da je neka ekipa došla ovdje u Mostaru i da eventualno s manjom potrošnjom energije pokušamo dobiti utakmicu. Svaka utakmica u gostima bez obzira na protivnika je neugodna, ali Sarajevo izgleda puno bolje i kvalitetnije igra u gostima gdje su bez opterećenja, dok pred svojom publikom znaju podbaciti. To im se dogodilo protiv GOŠK-a, daj Bože da im se tako dogodi i u nedjelju. Sigurno da nas to nimalo ne zavara, znamo kvalitetu Sarajeva, tako da nas očekuje teška utakmica", poručio je Slišković.

Za utakmicu na Koševu neće konkurisati mladi Kristijan Stanić i kapiten Pero Stojkić, koji su najviše iscrpljeni nakon susreta protiv Ludogoretsa.