Trener Plemića
8

Slišković: Čeka nas najvažnija utakmica, tri boda u Krupi bila bi veliki podstrek

Piše: R. D.
Nogometaši Zrinjskog danas su otputovali u Banju Luku, gdje u subotu igraju protiv Krupe utakmicu 8. kola Premijer lige. Prije ulaska u autobus okupljenim novinarima obratili su se trener Blaž Slišković i igrač Samir Bekrić.

Slišković je na početku kazao da je njegova ekipa dosta dobila povratkom Jakovljevića u kadar, posebno jer je ovo gostovanje težak ispit za svakoga pa i za aktuelnog prvaka.

"Kvalitetan rezultat, a to je za nas uvijek pobjeda, teško će se ostvariti bez kvalitetne igre, prikazane želje i volje. Ovo će biti treća utakmica u sedam dana, ali vjerujem da imamo snage da se iz Krupe vratimo s pobjedom", izjavio je Slišković.

Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)

Naglasio je kako rezultat ovisi i o protivniku te kvalitetu prikazane igre.

"Tri boda iz Krupe bila bi veliki podstrek pred pauzu, donijelo bi to pozitivnu atmosferu i motiv da treninge u tom periodu odradimo maksimalno", kazao je trener Plemića.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Za Krupu neće igrati njen najbolji igrač Koljić koji je napustio klub, što je Slišković prokomentarisao kao olakšavajuću okolnost, ali ne sumnja da Krupa ima kvalitetne igrače koji će to nadoknaditi.

"Uvijek je najvažnije kako mi odigramo, da budemo hrabri, pametni i agresivni. Bez obzira na Želju i Sarajevo, mislim da nam je ovo najvažnija utakmica", izjavio je.

Sastav nije želio saopćiti, ali je kazao da će Jakovljević sigurno igrati na stoperskoj poziciji s Barišićem, dok su bočne pozicije neizvjesne. U sredini terena je velika konkurencija, a u napadu i po krilima ima dosta ideja šta i kako postaviti.

Samir Bekrić (Foto: R. D./Klix.ba)
Samir Bekrić (Foto: R. D./Klix.ba)

Samir Bekrić, ofanzivac Zrinjskog, kazao je da slijedi teška utakmica te da za pobjedu Zrinjski treba biti "pravi".

"Moramo dati sve od sebe. U svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo, tako i sada protiv teške ekipe i na teškom terenu", izjavio je Bekrić misleći na umjetnu travu stadiona u Krupi na Vrbasu.

Utakmica Krupe i Zrinjskog igra se u subotu od 16:30 sati na Gradskom stadionu u Krupi na Vrbasu.