Pobjeda šampiona
29

Slišković: Bolje smo igrali s igračem manje; Osim: Prilike smo propustili u prvom poluvremenu

Piše: R. D.
Nakon minimalne pobjede Zrinjskog nad Željezničarom treneri su kurtoazno razmijenili pohvale i česitke, ali mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Blaž Slišković.

Amar Osim, trener Željezničara, kazao je da je njegova ekipa svoju priliku propustila u prvom poluvremenu, kad su bili bolja ekipa.

"Čestitke Zrinjskom na pobjedi, ali i na onom što su uradili u pola sata igre s igračem manje. Ako niko ne primjeti da imaš igrača manje, onda to treba pohvaliti. Primili smo gol u drugom poluvremenu iz situacije koju teško možemo braniti jer imao četiri ili pet igrača s manje kila i centimetara nego što treba", izjavio je Osim.

Amar Osim (Foto: R. D./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: R. D./Klix.ba)

Zrinjski je po Osim svoju kvalitetu pokazao poslije postignutog gola u čuvanju lopte, ali i pokušajima prema golu njegove ekipe.

"Mi smo imali loptu, ali su oni i dalje bili opasniji. Bilo nas je u 16 i oko 16, ali nas nije bilo gdje nas je trebalo biti", u svom je stilu rezimirao Amar Osim.

Blaž Slišković je ustvrdio kako je začuđujuće da njegova ekipa je bolje odigrala s igračem manje, nego u onih sat vremena kad su bili brojčano ravnopravni.

Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: R. D./Klix.ba)

"Pokazali smo disciplinu, kompaktnost, volju i želju. Mislim da smo nagrađeni na pokazanoj volji i želji da zadržimo vodstvo i sa igračem manje. Tvrda utakmica, drago mi je da nije bilo grubljih prekršaja", izjavio je Slišković.

Podsjećamo, Zrinski je pobijedio Željezničara golom Semira Pezera, a od 55. minute igrao je s igračem manje zbog isključenja Kristijana Stanića.