Prije Citya u Tuzli
5

Slišković bez Bilbije i Filipovića: Samo pobjeda ostavlja nas na pet bodova iza Sarajeva

Piše: R. D.
Blaž Slišković na današnjoj konferenciji za medije
Blaž Slišković na današnjoj konferenciji za medije
Zrinjski je danas otputovao za Tuzlu gdje u subotu u okviru 18. kola Premijer lige BiH igra protiv Tuzla Cityja. Prije polaska redovnu konferenciju za medije održao je trener Plemića Blaž Slišković te najavio pohod na tri vrijedna boda.

Slišković je u uvodu kazao da su ambicije u Tuzli pozitivan rezultat, a da je to za njega uvijek samo pobjeda.

"Očekujemo protivnika koji isto tako želi tri boda. To je jedna iskusna i kvalitetna ekipa. Vidjet ćemo šta će biti, a rezultat diktira ocjenu kvaliteta rada u pauzi. Obično poslije reprezntativnih pauza nismo pravili dobre rezultate", izjavio je Slišković.

Ispričao je kako se na mini pripreme u pauzi prvenstva išlo nekoliko dana u Čapljinu te da je ta promjena odredišta pozitivno utjecala na igrače.

Cilj je osvajanje makismalnog broja bodova i sprečavanje Sarajeva da se odvoji na više od pet bodova.

"Naše ambicije su uvijek da budemo pri samom vrhu, tako je i sada. Računamo da će Sarajevo imati maksimalan učinak u posljednje dvije utakmice", rekao je popularni Baka.

Zdravstveni bilten je još uvijek nepovoljan, a posebno će se osjetiti izostanak nekih od najboljih igrača. U autobus nisu ušli Neven Laštro, Semir Pezer, Damir Šovšić, Marko Bencun, Miloš Aćimović, a posebno boli izostanak Nemanje Bilbije i Miloša Filipovića.

Utakmica 18. kola Premijer lige između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se u subotu od 13 sati.