Uoči Cityja
177

Slišković: Ako su neki već čestitali Sarajevu, čemu Zrinjski da se nada

Piše: R. D.
Još uvijek aktuelni prvak naše zemlje Zrinjski iz Mostara sutra u okviru 31. kola Premijer lige dočekuje ekipu Tuzla Cityja. Utakmicu je na redovnoj konferenciji za medije najavio trener domaćih Blaž Slišković.

Za Sliškovićeve standarde neuobičajeno kratko druženje s novinarima započeo je tvrdnjom da je, bez obzira na to što je njegova ekipa matematički i dalje u igri za naslov (tri boda zaostatka dvije utakmice do kraja, op.a.), fokusiran samo na sutrašnju utakmicu.

"Želimo da iz sutrašnje utakmice izađemo kao pobjednici, da osvojimo tri boda i da se ne osvrćemo ni u jednom trenutku i ne razmišljamo o utakmici u Sarajevu. Spremni smo dati maksimum jer smo i prije utakmice u Zenici kazali da nam je to plan", kazao je Slišković.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Dodao je da ga sutra čeka protivnik koji je prije sedam dana pobijedio Sarajevo i sigurno pokazao snagu i kvalitet, ali u ovom trenutku njegova ekipa ima veći sportski motiv te da će to iskoristiti.

"Sutrašnja pobjeda je zahvala navijačima. Prvi put od davnih vremena imamo u kadru sve zdrave igrače, nedostaje samo kartonirani Jakovljević. Šovšićeva povreda je sanirana, imamo 25 igrača na raspolaganju, a ko će biti među 18 ili ko će početi utakmicu odlučit će današnji trening", izjavio je popularni Baka.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Na pitanje novinara kolike su šanse da se desi čudo, da ekipa Zvijezde na Koševu pobjedi Sarajevo, odgovorio je da je to veoma teško.

"Vidite da imate vidovnjake u našoj ligi koji dva kola prije kraja čestitaju prvo mjesto. Vidovnjaci znaju nešto više nego mi, tako da čuda nema. Ako neko dva kola prije kraja čestita Sarajevu na tituli, kako možemo da se nadamo tituli", zaključio je trener Mostaraca.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Utakmica između Zrinjskog i Tuzla Cityja zakazana je sutra u Mostaru od 17:00 sati.