Kraj sezone
54

Slišković: Ako neko iz uprave misli da je drugo mjesto loše, neka sjedne na klupu Zrinjskog

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nogometaši prošlosezonskog prvaka naše zemlje Zrinjskog iz Mostara otputovali su u Bijeljinu na posljednju utakmicu ove sezone. Trener Mostaraca Blaž Slišković je prije ulaska u autobus, u svom stilu, bez dlake na jeziku prokomentarisao aktuelne teme vezane za klub, ali i nastavak svoje karijere.

Slišković je na početku kazao kako stanje u ekipi nije zadovoljavajuće zbog povreda te kako utakmica sa Zvijezdom 09 ipak nema rezultatski značaj i da je u Bijeljinu otišao bez veće grupe igrača. U autobus tako nisu ušli Barišić, Stojkić, Gojković, Šovšić, Bekrić, Stanić, Savić, Veselinović, Filipović...

"Nije isto da li ćemo sezonu završiti pobjedom, remijem ili porazom, što znači da želim da sezonu završimo u jednom pozitivnom ambijentu i da se uz pobjedu raziđemo. Sigurno je da ćemo u Ugljeviku od prve minute igrati na pobjedu", izjavio je popularni Baka.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Na pitanje da li on nastavlja karijeru u Zrinjskom, jer mu s ovom utakmicom ističe ugovor, Slišković je kazao da nije još razgovarao s upravom, ali da vidi kako pojedini novinari znaju više od njega.

"Sele me u Kinu, negdje na granicu s Vijetnamom i Korejom. Treba pitati ove novinare koji znaju više nego ja. Normalno je da sada slijede razgovori i ako se nađe zajednički interes za razlaz ili ostanak, onda neka se piše", kaže Slišković.

Dodaje kako mu mediji navode mane da stalno mijenja tim, na što se iznenade pojedini članovi uprave.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Taman kao da uprava određuje startnih 11. Zaboli mene ko će se iznenaditi ili neće, ja ovdje odgovaram za rezultat i postavljam 11. U upravi postoje samo dva ili tri čovjeka, ostali nikad nisu došli na trening da vide kako se radi. Ja ih poštujem... ali petljati se u neke stvari moga poziva ne dolikuje im", kazao je Slišković emotivno, u svom stilu.

Ustvrdio je da drugo mjesto iza Sarajeva nije loš rezultat, a ako neko iz uprave misli drugačije, neka dođe i sjedne na njegovu klupu.

"Nemaju oni pojma s kakvim problemima se susreću trener i njegovi pomoćnici tokom godine", zaključio je Blaž Slišković.

Utakmica između Zvijezde 09 i Zrinjskog igra se sutra u Ugljeviku od 17 sati.