Presvlače se u hodnicima
60

Slika i prilika situacije u Chelseaju, zbunjeni trener ne zna za igrača o kojem su ga pitali

D. P.
Pochettino nije bio spreman za to pitanje (Foto: Screenshot)
Pochettino nije bio spreman za to pitanje (Foto: Screenshot)
Da situacija u Chelseaju nije sjajna već više od godinu dana, to smo znali, no najbolji opis trenutnog stanja u klubu je situacija s konferencije za medije održane sinoć.

Chelsea je upisao sinoć pobjedu protiv slabašnog Lutona rezultatom 3:0 i to je tek šesti trijumf Plavaca u posljednja 32 susreta u Premier ligi. Igrači dolaze i odlaze kao na traci, a sve se promijenilo odlaskom Romana Abramoviča s pozicije vlasnika kluba, kojeg je naslijedio Amerikanac Todd Boehly.

Londonski velikan imao je ogroman broj igrača, pa ih se morao "riješiti" tokom ljeta čak u dvocifrenom broju. Neki novi su tu, a koliko se situacija promijenila, najbolje pokazuje trenutak s konferencije za medije koji je zbunio trenera Mauricija Pochettina.

Argentinskog stručnjaka pitali su o situaciji s defanzivcem Malangom Sarrom, koji nije bio u konkurenciji sinoć, kao i u utakmicama ranije, a zbunjeni Pochettino nije ni znao o kome se radi. Posljedica je to, najvjerovatnije, velikog broja igrača Chelseaja koji prolaze kroz klub i koji su najčešće na posudbama.

Čak su se u jednom trenutku u medijima pojavile informacije, koje nisu potvrđene, da se igrači zbog prekobrojnog stanja moraju presvlačiti u hodnicima trening centra u Cobhamu. Sada se čini da i Pochettino ima problem s brojem igrača.

Na pitanje novinara zašto Malanga Sarra nije bilo u timu protiv Lutona, Pochettino je odgovorio "Ko?".

Djelujući potpuno zbunjeno, Argentinac se onda adekvatno "odbranio" i promijenio je temu.

"O moj Bože. Ne znam šta bih ti rekao jer si me iznenadio. Kao da si me udario u lice jer smo već pričali o utakmici s Lutonom", rekao je Pochettino.

Inače, Sarr je stigao iz Nice 2020. godine, a od tog trenutka dvije sezone proveo je na posudbama.