Minutu igrao bez majice
0

Slavni Urugvajac Diego Forlán glavni "krivac" što se svako skidanje dresa nakon gola kažnjava kartonom

E. K.
Diego Forlán (Foto: Screenshot)
Diego Forlán (Foto: Screenshot)
Slavni urugvajski napadač Diego Forlán je glavni krivac što se svako skidanje dresa poslije postignutog gola kažnjava žutim kartonom.

Naime, nekadašnji napadač Manchester Uniteda je praktički "natjerao" FIFA-u da promijeni svoja pravila i kazni žutim kartonom igrača koji skine dres tokom proslave gola.

Sada već davne 2002. godine Crveni đavoli su na svom Old Traffordu ugostili ekipu Southamptona te slavili vrijednu pobjedu rezultatom 2:1.

Junak je bio upravo Forlán koji je u 85. minuti susreta pogodio nakon asistencije Juana Carlosa Verona i donio tri boda klubu sa Old Trafforda.

Forlánu, koji je u igru ušao svega šest minuta ranije, je ovaj pogodak značio mnogo te je zbog toga skinuo svoj dres tokom proslave pogotka.

Nije ga uspio odmah navući te je gotovo cijelu minutu igrao bez dresa što je u konačnici navelo FIFA-u da modifikuje svoja pravila.

Inače, Forlan je stigao na Old Trafford iz Independientea 2002. godine, ali nije opravdao očekivanja na Teatru snova pa je karijeru nastavio u Španiji.

Još je igrao za Villarreal, Atletico Madrid, Inter, Internacional, Cerezo Osaku, Penarol te Mumbai City i Kitchee.

Za reprezentaciju Urugvaja je odigrao 112 utakmica i uspio postići 36 pogodaka.