Smatra ih sebičnima
132

Slavni Capello predložio revoluciju: Igračima koji se ne vakcinišu treba smanjiti platu

D. P.
Capello je pomenute igrače nazvao sebičnima (Foto: Twitter)
Capello je pomenute igrače nazvao sebičnima (Foto: Twitter)
Legendarni italijanski stručnjak Fabio Capello smatra da bi igračima koji nisu vakcinisani trebalo smanjiti plate.

Vlada Italije donijela je prilično kontroverznu odluku nakon koje će biti zabranjeno bavljenje profesionalnim sportom svim nevakcinisanima. Tako će i nogometaši u Seriji A u 2022. godini igrati samo ako su vakcinisani.

Odluka stupa na snagu 10. januara, a Gazzetta dello Sport je otkrila da je do ovoga trenutka u Seriji A vakcinisano čak 98 posto nogometaša, tako da klubovi neće imati velike kadrovske probleme ukoliko preostali igrači ne budu htjeli primiti vakcinu protiv koronavirusa.

Međutim, legendarni italijanski trener Fabio Capello smatra da bi se tih 2 posto nogometaša, koji nisu vakcinisani, trebalo kazniti smanjenjem plate.

"To što ne žele primiti vakcinu je potez sebičnih ljudi i ukoliko su policajci primorani da to učine, ne znam zašto nogometašima ne bi bilo isto. Onaj ko se ne vakciniše, pravi štetu društvu i trebao bi se suočiti sa smanjenjem plate", rekao je Capello.

Nakon kraće stanke, Serija A se nastavlja u četvrtak. U međuvremenu, porastao je broj zaraženih među nogometašima na Čizmi, uostalom kao i u cijeloj zemlji.