Za puštanje na slobodu
0

Slavni Brazilac i veliki Alvesov prijatelj pristao platiti kauciju u iznosu od milion eura

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U toku današnjeg dana je objavljena vijest da je sud u Barceloni pristao pustiti na slobodu bivšeg brazilskog nogometaša Danija Alvesa uz kauciju od milion eura.
Tako će Brazilac moći napustiti zatvor u kojem se nalazi od 20. januara 2023. godine čim uplati milion eura i preda svoja dva pasoša, brazilski i španski.

Da bi to uradio, oslonio se na prijatelja Neymara sa kojim je dijelio svlačionicu u Barceloni, PSG-u i reprezentaciji Brazila.

Kako prenosi La Vanguardia, Neymarov otac će platiti kauciju za Danija Alvesa što su katalonskom listu potvrdili izvori bliski bivšem nogometašu.

Inače, njih dvojica su prijatelji još od vremena u Barceloni te će Neymar biti najzaslužniji što je Alves izašao na slobodu budući da su njegovi računi blokirani te nije bio u stanju sam platiti kauciju.

Sam Dani Alves se već ranije obratio Neymaru i njegovom ocu da plate 150.000 eura koliko je istražni sud naložio da se isplati žrtvi seksualnog napada i što je poslužilo kao olakšavajuća okolnost za smanjenje kazne na četiri i po godine.