Nogomet
0

Slavlje navijača u Hrvatskoj

FENA
Foto: Foto: Reuters
Foto: Foto: Reuters
Nakon nedjeljnog slavlja, poslije utakmice protiv Austrije, i u četvrtak se slavilo u svim krajevima Hrvatske nakon sjajne pobjede hrvatskih nogometaša u susretu s Njemačkom na Evropskom nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Kiša ni u jednom trenutku nije omela najvatrenije navijače koji su na trgovima većine hrvatskih gradova pratili utakmicu na velikim ekranima. Jednako uzbudljivo i radosno bilo je na Trgu bana Jelačića i na Bundeku u Zagrebu, kao i na "Starom hajdukovom placu" u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Šibeniku, Virovitici, Sisku...

Tokom utakmice ulice svih tih gradova bile su puste, a odmah po završetku na njih su izišli razdragani navijači i u većini njih formirali kolone automobila okićene hrvatskim zastavama i trubama i pjesmom davali oduška svom veselju.

Riječani i stanovnici okolnih mjesta po završetku utakmice krenuli su tradicionalno ka središtu grada gdje se na Jelačićevom trgu pokraj fontane proslavljaju pobjede hrvatske nogometne reprezentacije.

Osječani su oduševljeni pobjedom nad Njemačkom, odmah nakon završetka utakmice u velikom broju automobila krenuli prema središtu grada. Osječka policija je izvijestila da nije bilo incidenata, niti prometnih nesreća.

Neposredno nakon utakmice na splitskoj rivi su se počele okupljati skupine navijača noseći zastave i obučeni u dresove s napisima hrvatskih nogometnih reprezentativaca slaveči na taj način pobjedu. Više navijača slaveči pobjedu skakalo je sa splitske rive u more za vrijeme trajanja nogometne utakmice splitske ulice su bile potpuno puste, svi ugostiteljski objekti bili su puni gledatelja koji su pratili meč. Nakon što je sudac označio kraj utakmice splitski lokali su masovno počeli puštati domoljubne pjesme proslavljajući pobjedu.