Premiership
0

Slavili Liverpool, Tottenham, Arsenal i Chelsea

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Tottenhama slavili su na gostovanju kod Wigana s 2-1 u sklopu 6. kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je nastavio pobjednički niz u Premiershipu slaveći i u trećoj uzastopnoj utakmici, ovog puta protiv Wigana.

Nogometaši menadžera Harryja Redknappa poveli su već u 3. minuti preko Holanđanina Rafaela van der Vaarta kojem je za pogodak asistirao Togoanac Emmanuel Adebayor. U 22. minuti već je bilo 2-0 za gostujući sastav nakon što je Velšanin Bale pogodio glavom na ubacivanje Luke Modrića iz kornera. Wigan je smanjio preko Mohameda Diamea, ali nakon što su ostali s igračem manje zbog isključenja Stevea Gohourija, nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti za uzimanje barem boda.

Arsenal se izgleda probudio iz noćne more u kojoj su se našli nakon ovoljetnog prelaznog roka i rezultata koji su stigli kao posljedica istog. Na Emiratesu je stradao Bolton s 3-0, a dvostruki strijelac ekipe menadžera Arsena Wengera bio je Robin van Persie. Treći strijelac za "topnike" devet minuta prije isteka 90. minute bio je Kamerunac Song.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao velšku ekipu Swansea s visokih 4-1, a posljednji pogodak na utakmici zabio je Bjelokošćanin Didier Drogba koji je zaigrao po prvi put nakon stravične povredeu utakmici protiv Norwicha koja ga je udaljila s terena na četiri sedmice.

Brazilac Ramires zabio je dva pogotka, a Španac Fernando Torres, nakon što je konačno postigao pogodak, zaradio je crveni karton u 39. minuti susreta zbog preoštrog starta.

Liverpool je na svom Anfiledu svladao Wolves s 2-1 autogolom Johnsona i pogotkom Urugvajca Luisa Suareza. Utješni pogodak za goste postigao je Steven Fletcher.

Premiership, 6. kolo, rezultati:

Arsenal - Bolton 3-0 (Van Persie 46, 71, Song 89) Chelsea - Swansea 4-1 (F.Torres 29, Ramires 36, 75, Drogba 90 / Williams 86) Liverpool - Wolves 2-1 (R.Johnson 11-ag, Suarez 38 / S.Fletcher 49) Newcastle - Blackburn 3-1 (D.Ba 27, 30, 54 / Hoilett 37) W.B.A. - Fulham 0-0 Wigan - Tottenham 1-2 (R.van der Vaart 3, Bale 23 / Diame 50)