Nogomet
0

Slavija - Željezničar 2:1

FENA
Nogometaši Slavije su u susretu 20. kola Premijer lige BiH danas u Istočnom Sarajevu savladali Željezničara sa 2:1 (0:0).

Golove za Slaviju postigli su Stanković u 58. i Jovanović u 86. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Željezničar bio Dialiba u 85. minuti.

Susret je na stadionu Slavije, pred oko 4.000 gledalaca, sudio Radoslav Vukasović iz Trebinja.

Nogometaši Slavije su Željezničar nanijeli drugi poraz u proljetnom dijelu prvenstva, a 11. ovosezonskom pobjedom učvrstili se u vrhu tabele s 33 osvojena boda.

Susret je protekao u obostrano otvorenoj igri, u kojoj su nešto više prilika imali domaći nogometaši. Prvi pogodak postignut je u 58. minuti, kada je Stanković, nakon kornera Beloševića, najviše skočio u šesnaestercu Željezničara i s pet metara udarcem glavom zatresao mrežu.

Veliku priliku za pogodak domaći su imali i četiri minute ranije, kada je Radulović u svom šesnaestercu oborio Spalevića, a sudija Vukasović pokazao na bijelu tačku. No, udarac Vuksanovića sa 11 metara odbranio je golman Željezničara.

U 81. minuti došlo je do desetominutnog prekida, nakon što su navijači Željezničara kamenjem počeli gađati igrače Slavije, od kojih su najgore prošli Dujković i Regoje. Sudija je odlučio isprazniti tribinu s navijačima plavih s Grbavice, nakon čega je nastavljena utakmica.

U posljednjih devet minuta postignuta su još dva gola. Prvo je Dialiba u 85. minuti iskoristio asistenciju Gredića i postigao pogodak za izjednačenje, a pobjedu Slaviji donio je Jovanović u 86. minuti.

Priliku za novi gol Slavije imao je Đorđević u 90. minuti, ali je pogodio prečku.