Evropska liga
0

Slavija ide dalje, Široki nije uspio

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U uzvratnom susretu 2. pretkola Evropske lige Slavija je savladala favorizovani Aalborg 3-1 i eliminisala ga iz daljeg takmičenja.

Iako su u uvodu meča gosti iskazali veliku želju za postizanje gola nisu uspjeli u svojim namjerama. Domaćin je prvi došao u vodstvo. Naime, na sjajan centaršut Arsenijevića efektan pogodak glavom u 35 minuti postiže Kutalija. Rezultatom 1-0 okončano je prvo poluvrijeme.

Nastavak je donio novu radost timu iz Istočnog Sarajeva, strijelac za 2-0 bio je Đermanović. Ipak, samo tri minuta kasnije Johasson je poentirao za 2-1. Do kraja meča Aalborg je zaprijetio u nekoliko navrata. Nisu uspjeli postići pogodak. Kada su svi na najvećem bh. stadionu očekivali kraj (u sudijskoj nadoknadi) ponovo na sjajnu asistenciju Arsenijevića, konačan rezultat postavio je Šćepanović. Naredni protivnik našeg predstavnika biće slovačke Košice.

Tim sa Pecare nije uspio savladati austrijski Šturm. Završeno je 1-1, a taj rezultat osigurao je gostima nastavak natjecanja u Evropskoj ligi. Izabranici Ivice Barbarića krenuli su ofanzivno od samoga početka. Međutim, gosti su prvi došli u vodstvo u 41 minuti, a loptu iz gola Marića pospremio je Jantscher.

I u nastavku Široki Brijeg je dominirao travnjakom. Poravnanje je stiglo u 64 minuti. Efektan pogodak iz slobodnog udarca postigao je kapiten domaćih, Dalibor Šilić. Iako su do kraja imali nekoliko prilika nisu uspjeli postići drugi gol koji bi osigurao produžetke.