Nogomet
0

Slaven Musa uoči utakmice protiv Gabale: Ne pripremamo se izgubiti!

Klix.ba
"Ne pripremamo se izgubiti, iako je Gabala iznimno jak protivnik. Prvi cilj bit će, naravno, postići gol u gostima, zatim polučiti što povoljniji rezultat te, u konačnici, proći dalje", kazao je na konferenciji za novinare uoči prve utakmice 1. pretkola Evropske lige Gabala – Široki Brijeg trener bh. tima Slaven Musa.
Slaven Musa (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)

Dodao je kako je Gabala, od svih protivnika koje je Široki mogao dobiti, "najgori, ne samo što se tiče dalekog puta, nego i kvalitete", ali i da su se "Plavo-bijeli" kvalitetno pripremili za susrete s Azerbejdžancima. Odlično se upoznao s protivnikom, gledao je utakmice Gabale u finalu Kupa protiv Neftchija te zadnju prvenstvenu protiv Sumqayta, kao i nedavno pripremnu s Mariborom, a kao najopasnije igrače momčadi koja je u odnosu na prošlu sezonu zamijenila petoricu-šestoricu igrača i ima novog trenera Munteanua,označio je Mendija, Doda i Haciyeva.

Kada je, pak, riječ o sastavu Širokog Brijega, Musa ima dvojbu za mjesto na lijevom boku, gdje je, za sada, Marković u blagoj prednosti u odnosu na Barišića, te u veznom redu gdje će od trojca Landeka, Ivanković, Pehar na travnjak dvojica.

Wagner Santos Lago (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Wagner Santos Lago (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)

"Lakše je pričati nego to dokazati na terenu, neće nam biti lako, Gabala ima vrlo dobre igrače, ali mi se nećemo predati, vidimo svoju prigodu i najbolje bi bilo kada bi postigli jedan pogodak u gostima koji bi nam puno značio u uzvratnom susretu", rekao je kapiten Wagner Santos Lago, igrač koji u BiH ima najviše nastupa u Ligi prvaka i Evropskoj ligi.

Na put danas poslijepodne, uz trenera i vodstvo, kreće sljedećih 19 igrača: Barišić, Bilobrk, Brekalo, Ćorić, Ivanković, Kožul, Kožulj, Landeka, Laštro, Marković, Pehar, Peko, Wagner, Soldo, Zadro, Zakarić, Ćorluka, Marić i Mihaljević.

Konferencija za medije NK Široki Brijeg (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Konferencija za medije NK Široki Brijeg (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)

Povratak je planiran odmah poslije utakmice i "Plavo-bijela" ekspedicija trebala bi se vratiti u Široki Brijeg u petak do podne.

Utakmicom 1. pretkola s Gabalom u četvrtak Široki Brijeg, inače, 12. put izlazi u Evropu. Zanimljivo, baš s azerbejdžanskim Neftcjhijem Široki Brijeg je igrao prije 10 godina (13. jula 2004.), navedeno je u saopćenju na oficijelnoj web-stranici Širokog Brijega.