Prvo pojačanje kluba
169

Slaven Musa novi trener NK Čelik

Piše: E. M.
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Novi trener NK Čelik do kraja sezone bit će Slaven Musa s kojim je zenički premijerligaš dogovorio saradnju prije odlaska na pripreme u Antaliju, koje su planirane 22. januara.

Nakon što je Skupština NK Čelik otvorila vrata investitorima iz Turske koji bi uskoro i zvanično trebali preuzeti ovaj klub, Uprava je odlučila poduzeti sve aktivnosti kako bi kompletirala stručni štab i igrački kadar prije priprema u Turskoj.

S obzirom na to da je NK Čelik ostao bez trenera Vinka Divkovića u prvom dijelu polusezone i prošao veoma težak period, uprava je odlučila da drugi dio sezone bude prekretnica u ovom klubu.

Musa je do sada vodio Branitelj, Zrinjski, GOŠK, Široki Brijeg i Vitez, a klupu GOŠK-a napustio je krajem novembra prošle godine nakon loših rezultata. Zeničani se nadaju da će Musa uz planiranih pet pojačanja i drugim igračima napraviti povoljan rezultat u drugom dijelu sezone.

Čelik se trenutno nalazi u zoni ispadanja na 11. mjestu sa samo 10 bodova koje je zabilježio u 18 kola.

Prozivka igrača za nastavak sezone će biti obavljena najvjerovatnije za dva dana i u Zenici će trenirati do 22. januara, kada je planiran odlazak na pripreme u Antaliju.