Nogomet
0

Slaven Musa: Izlazak u Evropu jedini je cilj

Klix.ba
Slaven Musa (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Slaven Musa (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Poraz na Bilinom Polju u Zenici od Čelika bio je koban za dojučerašnjeg trenera Širokog Brijega Davora Mladinu.

Već dan kasnije čelnici kluba s Pecare za njegovog nasljednika imenovali su Slavena Musu koji se tako nakon tačno pet mjeseci vratio na klupu Širokog Brijega.

“Nema vremena za priču s obzirom na to da je već u nedjelju meč protiv Mladosti. Imamo malih problema s izostancima igrača, ali na sreću imamo širok roster igrača što će nam, nadam se, olakšati posao”, izjavio je Musa za Klix.ba, dodavši kako bi nerealno bilo već sada pričati o naslovu prvaka.

“Jedini cilj je izlazak u Evropu, a što se tiče naslova prvaka ili naslova u Kupu ukoliko se ukaže prilika za osvajanje naravno da ni to nećemo propustiti”, dodao je Musa koji je vodeći Široki osvojio Kup BiH prije dvije godine.

Musa je tokom petomjesečnog odmora konstantno gledao sve mečeve Premijer lige koje je stizao pogledati, uključujući i sve domaće utakmice Širokog Brijega. Tim koji je danas zatekao na Pecari, novi šef Širokog Brijega smatra kvalitetnijim od onog koji je napustio u aprilu.

“Ovaj današnji ima zvučnija imena i vjerovatno je kvalitetniji. I tim iz prošle sezone je imao zavidan kvalitet. Prednost Širokog Brijega je što ni ljeti, ni zimi ne mijenja mnogo igrački kadar”, rekao je na kraju.