Nogomet
0

Slaven Musa: Čelik ima premalo bodova u odnosu na kvalitet tima

Piše: A. M.
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Poraz od Travnika bio je neplaniran i bolan, ali se nije pretjerano negativno odrazio na raspoloženje u svlačionici Širokog Brijega.

Izabranici Slavena Muse i danas su lider na prvenstvenoj tabeli. Novi meč donosi gostovanje Čelika koji u posljednje vrijeme ne igra na željenom nivou, ali koji po mišljenju Slavena Muse ima tim posložen od kvalitetnih individualaca.

“Nekoliko vrhunskih igrača igra za Čelik, ali vjerovatno nespremnost i neuigranost čine svoje. Dosta njih nije prošlo pripreme što je sada vidno, ali niko od njih nije zaboravio igrati, pa daleko od toga da smijemo u meč ući mekano i nonšalantno. Čelik po meni ima premalo bodova u odnosu na kvalitet svojih igrača”, kazao je Slaven Musa za Klix.ba.

“Travnik je bio opomena u pravo vrijeme, mada smo na pomenutoj utakmici bili u problemima što se tiče igračkog kadra. Ovog puta smo znatno jači, vraća nam se Zakarić, dok je Peko uhvatio pravu formu što je potvrdio na turniru u Hrvatskoj koji smo igrali tokom pauze”, dodaje trener Širokog Brijega.

Čelik je nedavno promijenio šefa stručnog štaba. Angažovan je Milomir Odović o kojemu Musa ima najbolje mišljenje.

“Imao je kolega Odović 15 dana da uvidi čime raspolaže i da posloži dobar tim za gostovanje kod nas. Oni su evidentno u problemu, imaju malo bodova i igraju pod velikim pritiskom. Ja se nadam da ćemo mi to znati iskoristiti, odnosno da ćemo ostvariti željeni rezultat, a to je svakako pobjeda. Važno je da ćemo nastupiti u najjačem sastavu kojim trenutno raspolažemo”, dodao je Musa.